Ga terug
–+ servings

Stamppot zoete aardappel met rucola en vegan shoarma

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Trefwoord: stamppot
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor vegan stamppot zoete aardappel met als smaakmakers rucola, sambal en oesterzwammenshoarma. Een geheel vegan recept, binnen 30 minuten op tafel.
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 stamppotstamper

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 kruimige aardappelen
  • 50 ml alpro not milk of andere veganistische melk
  • 1 el plantaardige boter, bijvoorbeeld Flower Farm
  • 1 tl sambal badjak
  • 450 gr oesterzwammen
  • 2-3 el shoarmakruiden (Versteegen)
  • 2 handjes rucola

Instructies

  • Kook de aardappelen en zoete aardappelen in dezelfde pan (ongeschild) in 15 minuten gaar. Prik er met een vork in om te checken of het echt gaar is.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak in een koekenpan. Tips hierbij zijn: doe steeds een handje oesterzwammen in de pan en zorg dat de pan niet te vol ligt; hoe meer ruimte er vrij is, hoe sneller de reepjes lekker bruin bakken. Wees niet zuinig met olie en zet het vuur lekker hoog. Bakken en husselen maar! Voeg als alle oesterzwammen mooi bruin zijn, de shoarmakruiden toe en hussel nog even lekker door elkaar. Je mag hier best even de tijd voor nemen, want hoe lekkerder de oesterzwammen doorgebakken zijn, hoe lekkerder dit recept.
  • Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze fijn met de stamppotstamper. Voeg de alpro not milk toe en een klontje plantaardige boter. Breng op smaak met een theelepel sambal en eventueel wat zout en peper. Roer de rucola erdoor en meng alles goed door elkaar heen.
  • Serveer de zoete aardappel stammpot met rucola in een diep bord en serveer de vegan oesterzwammenshoarma er overheen. Eet smakelijk!