Ga terug
+ servings

Tortizza met salami, courgette en mozzarella

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: tortizza
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor tortizza met salami, courgette en mozzarella. Een tortizza is een tortilla-pizza. Super snel klaar, omdat de pizzabodem niet hoeft te garen. Enjoy!
Recept afdrukken

Keukentools

  • bakpapier
  • bakplaat

Ingrediënten

  • 8 kleine tortilla's (small) van Santa Maria
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kuipje crème fraîche (zo'n kleine)
  • 8 plakjes (luxe) salami of venkelsalami
  • 1/2 courgette
  • scheutje olijfolie
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven tot 210C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg er 4 kleine wraps op. Smeer die in met tomatenpuree, zoals je ook bij een pizza zou doen.
  • Smeer ze dan ook in met een theelepel crème fraîche per wrap. Dit is een beetje geklieder, maar dan maakt niet uit.
  • Beleg de tortizza's met super dun gesneden courgette, in stukjes gescheurde salami en eindig met stukjes mozzarella.
  • Top af met een klein scheutje olijfolie op iedere tortizza. Zet ze in de oven voor 10-15 minuten.
  • Houd dit even in de gaten; je wil dat de wraps mooi goudbruin kleuren, want dan zijn ze lekker knapperig.
  • Maak ondertussen de andere vier tortizza's ook vast klaar, zodat als de eerste lading uit de oven komt, je meteen de tweede lading erin kunt doen.
  • Ik eet m'n tortizza's altijd door ze dubbel te vouwen. Als het goed is is je bodem lekker knapperig en kan je 'm daardoor uitstekend dubbelvouwen. Eet smakelijk!