Ga terug
+ servings

Salade met paneer, truffel en kipfilet

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Trefwoord: salade
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een salade met paneer (Indiase kaas), truffelmayonaise, komkommer, tomaat, pijnboompitten en vegetarische kipfilet. Binnen 30 min op tafel.
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 180 gr Vegetarische Slager kiptevree filet
  • 225 gr Apetina paneer
  • 2 el kipkruiden
  • 1 kropsla
  • 1 vleestomaat
  • 1/2 komkommer
  • 1 el truffelmayonaise
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 klontje boter

Instructies

  • Snijd de kropsla fijn en was onder de kraan. Snijd ook de tomaat en komkommer in kleine stukjes en meng door elkaar.
  • Snijd de kiptevree filet in reepjes en bak in een pan op middelhoog vuur in een scheut olie rondom goudbruin. Voeg er dan een eetlepel kipkruiden aantoe en bak eventjes mee. Haal uit de pan en doe door de salade.
  • Snijd de paneer in kleine stukjes van 1x2 cm. Smelt een klontje boter in de pan waarin je net ook de kip hebt gebakken en bak nu de paneer op middelmatig tot hoog vuur rondom goudbruin en knapperig. Voeg als laatste een eetlepel kipkruiden toe en roer nog even door elkaar.
  • Bak ondertussen de pijnboompitten heel even in een droge koekenpan op middelmatig tot hoog vuur goudbruin. Let goed op dat ze niet zwart verbranden; dit gebeurt binnen no time.
  • Maak een dressing van truffelmayonaise die je mengt met een beetje water, om het te verdunnen. Giet dit door de salade. Doe alle ingrediënten behalve de paneer in een grote kom en meng door elkaar. Serveer het in diepe borden en top af met de knapperig gebakken paneer. Eet smakelijk!