Ga terug
–+ servings

Pita's paneer met gegrilde paprika en mango chutney

Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Indiaas
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor pita's met paneer (witte kaas), gegrilde paprika en mango chutney. Lekker als vegetarische lunch of als licht avondmaal.
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gr Apetina paneer
  • 1 rode paprika
  • 1 tl kerrie-kruiden
  • 4 pita's
  • 4 tl mango chutney
  • 4 el olijfolie
  • klontje boter
  • 4 el magere yoghurt
  • verse peterselie
  • paar cherrytomaten, handje vol ongeveer

Instructies

  • Snijd de paneer in reepjes. Meng een beetje olie met kerrie-kruiden in een grote kom en haal de reepjes hier doorheen. Zorg dat ze mooi bedekt zijn met kerrie-kruiden.
  • Snijd paprika in reepjes en tomaat in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
  • Grill de paprika in een koekenpan met een beetje olie totdat er mooie zwarte grillplekjes op zitten. Leg de paprika dan even apart.
  • Smelt een klontje boter in dezelfde pan en bak de reepjes paneer op matig tot hoog vuur aan alle kanten goudbruin en knapperig.
  • Verwarm de pita's in de oven of even in het broodrooster. Ik doe ze altijd ongeveer 3-4 minuten in een broodrooster.
  • Vul de pita's met een beetje mango chutney, met een mengsel van tomaat met peterselie, met gegrilde paprika en de reepjes paneer. Top af met een beetje yoghurt en klaar zijn de pita's paneer. Kind kan de was doen!