Ga terug
–+ servings

Pasta salieboter met knapperige boerenkool

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor pasta met salieboter saus, gebakken courgette en knapperige boerenkool. Simpel en binnen 15 minuten op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • aluminiumfolie of bakpapier

Ingrediënten

  • 50 gr roomboter
  • 50 ml slagroom
  • 50 gr parmezaanse kaas (grana padano)
  • 10 blaadjes verse salie
  • 1/2 courgette
  • 2 handen gesneden boerenkool
  • vlinderpasta voor 2 personen
  • 1 scheut olijfolie

Instructies

  • Zet de pasta in een pan met kokend water op het vuur en laat dit in 12 minuten gaar koken.
  • Meng ondertussen de boerenkool met een scheutje olijfolie goed door elkaar. Leg de boerenkool op een bakplaat (die je even bekleedt met aluminiumfolie of bakpapier). Zet dit zo'n 5 minuten in de oven op 180C. Het is klaar waneer een paar boerenkooltjes bruin kleuren. Haal het uit de oven en laat afkoelen. Je voelt dan dat de stukjes knapperig zijn geworden.
  • Snijd de courgette in stukjes (wat je wil: plankjes, stukjes, halfjes; jouw keuze) en grill even in een pan met olie op hoof vuur totdat ze mooi goudbruin zijn. Dit is ongeveer het meeste werk van dit hele recept.
  • Maak ondertussen ook salieboter saus. Dat is heel simpel: smelt 50gr roomboter in een pannetje. Doe er dan 10 blaadjes salie - in stukjes gesneden - bij. Voeg dan de room en de kaas (geraspt) toe en laat alles smelten op middelmatig vuur. Roer regelmatig door.
  • Giet de pasta af en roer de salieboter saus door de pasta. Roer ook de courgette erdoor. Top af met een handje knapperige boerenkool. Eet smakelijk!