Ga terug
–+ servings

Vegan taco's pulled jackfruit met mangosalsa

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, texmex
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor veganistische taco's met Tex Mex pulled jackfruit en frisse salsa van mango en avocado. Super simpel, super lekker. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 rooster voor in de oven

Ingrediënten

Instructies

  • Schenk de pulled jackfruit uit het blik en spoel even af onder de koude kraan. Doe de pulled jackfruit in een grote kom en meng met de barbecuesaus, een beetje olie en de Taco kruiden van Santa Maria. Laat dit 15 minuutjes staan.
  • Vouw de Santa Maria Tortilla's om de spijlen van het rooster van de oven. Bak de taco's knapperig in 15 minuten op 160C.
  • Snijd ondertussen de rode ui in ringen, de avocado en mango in blokjes en de peterselie fijn. Meng de mango met peterselie en avocado. Dit is je mangosalsa.
  • Bak de rode ui met een uitgeperste teen knoflook in een koekenpan op middelmatig vuur met een beetje olie. Bak totdat de ui mooi goudbruin kleurt. Voeg dan de gekruide pulled jackfruit eraan toe en bak mee totdat het er lekker uitziet. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt er op het einde een beetje water bij schenken, zodat het iets meer een sausachtige substantie wordt. En het vuur mag best hoog; het is wel lekker als de stukjes een beetje bruin kleuren.
  • Vul de taco's met pulled jackfruit en top af met de salsa. Eet smakelijk!