Ga terug
+ servings

Couscous met watermeloen, feta en Provençaalse kip

Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: couscous
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor couscous met watermeloen, feta, komkommer, tomaat, munt en Provençaalse kip. Deze couscous staat binnen 15 minuten op tafel en is perfect voor zomeravonden óf om mee te nemen.
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr couscous
  • 250 gr watermeloen
  • 4 takjes verse munt
  • 250 gr biologische kipfiletblokjes
  • 10 cm komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 el Provençaalse kruiden (ik gebruik Euroma)
  • 1 citroen
  • 400 gr zoete aardappelstukjes (mag minder)
  • een beetje chilipoeder
  • 150 gr AH excellent feta (of andere echt lekkere feta)

Instructies

  • Meng de zoete aardappelstukjes in een grote kom met een scheutje olie (het liefst zonnebloemolie) en een beetje chilipoeder. Chilipoeder is echt pittig, dus gebruik zoveel je zelf lekker vindt. Bak de zoete aardappelstukjes vervolgens in de oven of Airfryer gaar. Ik gebruik de Airfryer en dan is het in 15 minuten op 180C goed. Ga je voor de oven; dan duurt het denk ik 30 minuten op 180C, maar dit staat vast op de verpakking van de zoete aardappelstukjes wel aangegeven.
  • Maak 150ml kokend water en schenk dat in een grote kom op de couscous. Op deze manier laat je de couscous wellen. Laat het gewoon een paar minuten staan.
  • Bak de kipstukjes op hoog vuur rondom mooi goudbruin in een beetje olie. Zodra ze goudbruin zijn, zet je de pan op een middelmatig tot laag vuurtje en meng je de Provençaalse kruiden erdoor. Dit doe ik pas op het laatst, omdat ik niet wil dat de kruiden verbranden. Bak het wel nog even mee, dat is lekker voor de smaak.
  • Snijd ondertussen de komkommer en watermeloen in kleine stukjes, hak de muntblaadjes (niet de takjes) fijn en halveer de cherrytomaten.
  • Meng de couscous in de grote kom met alle ingrediënten (van kip en komkommer tot zoete aardappel) en verkruimel er als laatst alle feta door. Breng een beetje op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Eet smakelijk!