Ga terug
–+ servings

Ravioli soep met pesto en parmezaan

Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: soep
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een goed gevulde ravioli soep met pesto en lekker veel parmezaanse kaas. Dit wil je maken!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gr passata
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 l gekookt water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 sjalots
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr spinazie
  • 250 gr verse ravioli (ik had die met burrata en pomodoro van AH)
  • 70 gr parmezaanse kaas
  • chiliflakes
  • 2 el groene pesto
  • * Maak je dit gerecht voor 4 personen? Verdubbel dan alleen de ravioli en kaas.

Instructies

  • Snijd ui en knoflook in kleine stukjes. Bak in olijfolie in een grote kookpan totdat het glazig is.
  • Voeg de passata toe, samen met de tomatenblokjes en 1 liter bouillon (van 2 blokjes) en breng dit zachtjes aan de kook.
  • Voeg dan de spinazie toe en laat slinken in de soep. Doe de verse ravioli erbij en kook die gaar in het aantal minuten dat op de verpakking staat. Meestal is dit binnen 2-4 minuten wel gaar. Handig om in de gaten te houden: zodra de ravioli echt op de soep drijft, is het gaar.
  • Schep de soep in kommen en serveer haar met lekker veel geraspte parmezaanse kaas en een eetlepel groene pesto. Eventueel kan je er nog wat chilivlokken over strooien of 'm op smaak brengen met peper. Eet smakelijk!