Ga terug
–+ servings

Salieboter saus

Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 2
Makkelijk en snel recept voor salieboter saus, gemaakt van parmezaanse kaas, salie, boter en room. Combineer deze saus met pasta's of serveer bij (gegrilde) groentes. Het is super lekker en snel klaar.
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gr roomboter
  • 10 blaadjes salie
  • 50 ml kookroom of slagroom
  • 50 gr parmezaanse kaar of pecorino
  • peper om op smaak te brengen
  • serveer bijvoorbeeld met verse ravioli en wat frisse sla

Instructies

  • Kook als eerst de pasta gaar, de saus is namelijk binnen no time klaar....
  • Smelt de boter in een pannetje op middel-hoog vuur.
  • Snijd de salieblaadjes in stukjes en voeg toe aan het pannetje zodra de boter gesmolten is.
  • Roer daar een scheut kookroom door en roer dit eventjes door elkaar.
  • Voeg dan de parmezaanse kaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is.
  • Als je saus te dik is, kun je er een beetje water aan toevoegen. Breng het op smaak met peper.
  • Serveer de saus over de pasta en eet smakelijk!