Makkelijk en lekker recept voor soft taco's met zoete aardappel, kikkererwten, mango, guacamole en cheddar. Een simpel vegetarisch recept dat binnen 45 minuten op tafel staat en het is echt ontzettend lekker. Eet smakelijk!
3zoete aardappelen of een zak gesneden stukjes zoete aardappel
300grkikkererwten uit blik
1elolijfolie
1avocado
2elzure room
1teenknoflook
1mango
150grgeraspte cheddar
verse peterselie om af te toppen
Instructies
Verwarm de oven voor tot 180C.
Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Meng met elkaar in een grote kom en voeg de Santa Maria Veggie kruidenpasta en een eetlepel olijfolie toe.
Stort dit uit over een bakplaat met bakpapier en bak de zoete aardappelstukjes en kikkererwten in 30 minuten gaar en knapperig op 180C.
Maak ondertussen guacamole van avocado, 2 el zure room en een teen knoflook. Prak het fijn of mix het met een staafmixer.
Snijd ondertussen de mango in kleine stukjes en rasp de cheddar.
Haal de zoete aardappel en kikkererwten uit de oven, maar laat de oven aan staan.
Verdeel nu over de bakplaat de Soft Tortilla's van Santa Maria. Doe overal een beetje cheddar op en beleg met 3 eetlepels zoete aardappel en kikkererwten per wrap. Zet dit in de oven tot de cheddar gesmolten is (bij mij duurde het 4 minuten).
Top de soft taco's dan af met een beetje guacamole, mango en Santa Maria Tomatillo Salsa. Eindig met wat verse peterselie.