Ga terug
–+ servings

Parelcouscous met pompoen, pesto, burrata en dadels

Gang: Hoofdgerecht, lunch
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor parelcouscous met pompoen, pesto, burrata, spinazie, zongedroogde tomaatjes, falafel en dadels. Dit recept is zowel warm als koud lekker, staat binnen 30 minuten op tafel en is super lekker!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 125 gr parelcouscous
  • 200 gr falafel
  • 6 dadels (pit verwijderen)
  • een paar stukjes zongedroogde tomaat
  • handje spinazie
  • 1 bol burrata
  • 100 gr verse groene pesto

Instructies

  • Snijd de pompoen in blokjes, met schil en al. Meng met een scheutje olie en de paprikapoeder en bak in 25 minuten gaar in de oven of Airfryer op 180C.
  • Snijd de dadels in stukjes en voeg die de laatste 10 minuten toe aan de oven met de pompoen. Als je een Airfryer gebruikt zou ik de pompoen zo'n 15-20 minuten doen en de dadels er zo'n 5-8 minuten bij. De dadels worden in de oven een beetje hard en dat is SUPER lekker.
  • Kook de couscous gaar in 12 minuten.
  • Bak de falafel rondom bruin en knapperig in een koekenpan met een laagje olie.
  • Meng in een grote kom alvast de spinazie met zongedroogde tomaat.
  • Meng de parelcouscous met de groene pesto en voeg dan alles behalve de burrata samen in een grote kom.
  • Serveer het gerecht in een diep bord. Je kan het warm, koud en halfwarm eten. Erbij serveerde ik nog de bol burrata, maar die staat helaas niet op de foto. :D