Ga terug
+ servings

Plaattaart met witte asperges, ei en rauwe ham

Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor een plaattaart met witte asperges, bedenkt met aspergesaus en belegd met ei en rauwe ham. Super lekker, super simpel en lekker origineel. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Flammkuchendeeg (ik gebruik Tante Fanny)
  • 200 ml aspergesaus (Maggi)
  • 4 eieren
  • 13 witte asperges (geschild)
  • 1 pakje flinterdunne rauwe ham
  • handje parmezaanse kaas

Instructies

  • Leg het Flammkuchendeeg op een bakpapier op de bakplaat. Smeer het in met de aspergesaus en bak dit 15 minuten af in de oven.
  • Kook ondertussen de asperges 5 minuten. Laat de asperges uitlekken en leg ze dan op de plaattaart. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over.
  • Breek 4 eitjes over de plaattaart en bak de plaattaart nog ongeveer 15 minuten op 200C af, totdat het eiwit gestold is. Dit duurt ergens tussen de 10-20 minuten.
  • Top ‘m dan af met verse peterselie en lekker veel ham. Op de foto hebben we te weinig ham, dus doe nog maar iets meer dan dat. Nog een beetje peper en zout erover en eet smakelijk!