Ga terug
+ servings

Pasta carbonara met witte asperges

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, hollands
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor pasta carbonara met witte asperges. De romige saus van de carbonara en de zoute, knapperige spekjes combineren perfect met de zachte smaak van witte asperges. Super makkelijk en erg lekker. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 witte asperges (geschild)
  • 6 verse eieren
  • beetje ongeklopte slagroom
  • 50 gr pecorino kaas
  • verse peterselie
  • 250 gr biologische spekjes
  • verse pasta*

Instructies

  • *in dit recept maakte ik mijn verse penne zelf met de Pastamachine van Philips met 2 eieren en ongeveer 250gr bloem. Je kunt ook een andere verse pasta uit het koelschap van de supermarkt halen; dan wordt het bijna net zo lekker.
  • Kook de asperges 5 minuten. Laat ze daarna nog 8 minuten rusten in het warme kookvocht. Haal ze dan uit de pan en snijd ze in 4 stukjes.
  • Bak de spekjes in de pan, zonder olie, totdat ze mooi gekleurd zijn. Zet dit vuur dan uit. Roer ook de asperges hier doorheen en laat het even apart staan.
  • Maak een prutje van geraspte kaas (pecorino), een scheut slagroom en 6 eidooiers. Wij houden nou eenmaal van een héle romige carbonara, dus ik gebruik daadwerkelijk 6 eidooiers voor 2 personen, haha.
  • Kook de pasta gaar en giet ‘m af. Roer de pasta door de pan met spekjes en asperges. Zet het vuur dan weer heel laag en roer dan ook het prutje van ei, kaas en slagroom erdoor. Blijf roeren, zodat het niet stolt, maar wel langzaam gaart.
  • Top de pasta carbonara af met peterselie en wat peper. Klaar!