Ga terug

Klassieke witte asperges

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Totale tijd: 30 minuten
Makkelijk en lekker recept voor klassieke witte asperges, met gekookte aardappels, rauwe ham, gebakken ei en aspergesaus. Een echte klassieker tijdens het aspergeseizoen!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12-16 witte asperges (geschild)
  • 4 eieren
  • parmaham
  • krieltjes
  • 1 zakje Maggi saus voor asperges (die is het lekkerst)
  • 1 klontje boter
  • verse peterselie
  • 1 bouillon blokje

Instructies

  • Kook als eerste de aardappelen; in 15-20 minuten zijn die gaar.
  • Kook de asperges in 5 minuten beetgaar in een ruime pan met kokend water. Zet na 5 minuten het vuur uit en doe de deksel op de pan en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het eigen kookvocht
  • Bak 4 eieren, sunny side up. Maak aspergesaus door de sausmix te mengen met 200ml koud water, dit in een pannetje aan de kook te brengen en er dan nog een klontje boter door te roeren.
  • Serveer alles op je bord. Doe het ei op de asperges, doe saus op de asperges en top af met wat verse peterselie. Aardappels en parmaham erbij en eten maar. Enjoy!