Ga terug
+ servings

Burrata met gegrilde druiven en venkelzaad

Gang: Borrelhapje
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor een borrelhap. Deze burrata met gegrilde druiven en venkelzaad is SUPER lekker en heel makkelijk klaar te maken. Het originele recept is van Ottolenghi en het staat binnen een halfuurtje op tafel. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr rode druiven
  • 2 el rode wijn azijn
  • 1 tl suiker
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 bol burrata
  • beetje verse basilicum
  • crackertjes of toastjes voor erbij

Instructies

  • Meng in een kom de uitgeperste knoflook met de olijfolie, venkelzaad, suiker en azijn. Meng dit met de druiven en doe in een ovenschaal.
  • Zet de oven op 180C en bak de druiven zo'n 20-30 minuten af. Je kan even proeven of ze goed zijn door te checken of ze al een beetje zacht en smeuïg worden. Ze moeten nog wel gewoon de druif-vorm behouden, maar je wil dat ze niet meer zo hard zijn als 'rauwe' druiven.
  • Serveer de druiven in een leuke schaal en doe de burrata in het midden.
  • Top af met wat verse basilicum en eventueel wat zout en peper.
  • Serveer er toastjes en vorkjes bij. Je kan de druiven aan een vorkje prikken en door de burrata halen, of het op een toastje doen met burrata. Eet smakelijk!