Ga terug
–+ servings

Gezondere kapsalon

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 p
Makkelijk en lekker recept voor kapsalon met net iets meer voedingsstoffen dan het origineel. Klaargemaakt met zoete aardappel, vegetarische kipstukjes, frisse sla, sambal en een heerlijke knoflooksaus gemaakt van yoghurt, knoflook en peper. Aan de slag!
Recept afdrukken

Keukentools

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappelfrites
  • zonnebloemolie
  • paprikapoeder
  • shoarmakruiden
  • 160 gr vegetarische kipstukjes
  • scheutje magere yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • versgemalen peper
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • plukje verse peterselie
  • 100 gr gemengde sla
  • sambal

Instructies

  • Meng de zoete aardappel frites met een scheutje zonnebloemolie en wat paprikapoeder. Bak ze in 15 minuten op 200C gaar en knapperig in de Airfryer.
  • Meng de kipstukjes met shoarmakruiden en bak in een pan met olie op hoog vuur rondom bruin en knapperig. Je moet ze net ff wat langer bakken dan je in eerste instantie denkt, dan worden ze echt LEKKER.
  • Snijd komkommer, tomaat en peterselie in kleine stukjes.
  • Doe de gemengde sla op je bord, top af met zoete aardappel en kipstukjes. Verdeel daar komkommer en tomaat overheen.
  • Maak zelf knoflooksaus van een scheutje magere yoghurt met een uitgeperste teen knoflook en wat versgemalen zwarte peper. Verdeel een beetje saus over de borden.
  • Top af met wat peterselie en sambal naar smaak. Eet smakelijk!