Ga terug
+ servings

Recept vega noedels met ketjap, cashew en ei

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor vegetarische noedels met ketjap, cashewnoten, ei, taugé en sesamzaadjes. Een super lekkere maaltijd die zo op tafel staat. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 handje cashewnoten
  • 3 eieren
  • 1 scheutje wokolie
  • 1/2 zak Chinese wokgroenten
  • 2 blokken rijstnoedels
  • 1 scheutje sojasaus
  • 1 scheut ketjap
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit wokolie in een wok op het vuur en bak als eerste de cashewnoten rondom bruin. Dit duurt zo’n 5 minuten. Haal ze dan uit de pan. Breek vervolgens de 3 eieren in de pan, roer door elkaar totdat het gestold is en haal dan ook ei uit de pan. Leg eventueel bij de cashewnoten (dit maakt niet uit, want je gaat zo toch alles mengen). Wok vervolgens de wokgroentes 5 minuten op hoog vuur.
  • Laat ondertussen water koken en schenk dat over de rijstnoedels heen. Laat dit 3 minuten weken in kokend water. Giet de rijstnoedels dan af en spoel af onder koud water.
  • Voeg dan de rijstnoedels bij de wokgroentes, doe ei en cashewnoten erbij en voeg een flinke scheut ketjap en een kleine scheut sojasaus erbij. Wok alles door elkaar, proef of het lekker smaakt en klaar is je maal! Doe er eventueel nog wat sesamzaadjes door. Hoeft niet, mag wel.