Ga terug
+ servings

Mijn ultieme nachos recept

Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, tex
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor nachos uit de oven met kaas, jalapeños, chili saus en heel veel ander lekkers. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Santa Maria Nacho Chips (185gr)
  • 1/2 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 200 gr Biologisch rundergehakt
  • 1 tomaat
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 1 teen knoflook
  • 3 bosuitjes
  • jalapeños uit pot
  • cheddar
  • 125 gr zure room
  • sweet chili saus

Instructies

  • Bak het gehakt rul. Snijd ondertussen een tomaat in kleine stukjes. Voeg de tomaat toe aan het gehakt, samen met de Santa Maria Taco Seasoning Mix. Meng het goed door elkaar en laat het heel eventjes bakken in de pan.
  • Vul je ovenschaal met de nachos en top af met het gekruide gehakt. Flats daar wat zure room overheen en verdeel er zo veel jalapeños over als je zelf lekker vindt. Hou je van pittig? Lekker veel groene pepertjes gebruiken dan!
  • Verdeel als laatste de cheddar over de nachos. Ik gebruikte hiervoor zo’n blok cheddar (die vind ik het lekkerst), die ik raspte, maar je kunt ook gewoon van die plakjes cheddar gebruiken. Zo veel als je zelf wilt.
  • Zet de nachos in de oven op 180C en haal ze er weer uit als de kaas gesmolten is.
  • Maak in de tussentijd zelf guacamole door 2 eetrijpe avocado’s te mengen met 1 eetlepel zure room, peper, zout en 1 uitgeperste teen knoflook. Je kunt het prakken met een vork; dan krijg je een lekkere grove guacamole. Of je mengt het met de staafmixer, dan krijg je een gladde guacamole zoals op de foto.
  • Haal de nachos uit de oven en top ze af met wat sweetchili saus en bosui in ringen. Serveer de nachos met je zelfgemaakte guacamole en eet smakelijk!