Stamppot boerenkool met de Vegetarische rookworst van Unox

Hey you! Gister postte ik op Facebook, Instagram en Twitter de vraag of jij de vegetarische rookworst van Unox al hebt uitgeprobeerd. En man; dat leverde wat reacties op.

Ik had al veel over deze vega unit gelezen en de meeste reacties waren niet heel best. Maar ik had ‘m toegestuurd gekregen van Unox en hij was precies tot gister houdbaar, dus vond ik dat ik ‘m toch moest uitproberen. Gewoon kijken wat ik er van vond en hopen dat over smaak inderdaad te twisten valt. Want boy; de negatieve reacties waren er in overvloed.

Schermafbeelding 2018-11-28 om 12.31.31

Ik dook de keuken in voor een stamppot boerenkool met zelfgemaakte vegetarische jus (ik had immers geen vlees waarvan ik de sappen kon gebruiken) en je leest ná het recept of deze maaltijd een beetje te hachelen was of niet… Let’s do this…. (#SENDHELP).

Nodig voor twee personen: (g)een Vega rookworst van Unox – 1 zakje aardappelpuree van Maggi – 2 handen fijngesneden boerenkool – een scheutje melk – beetje nootmuskaat

Nodig voor de jus: 1 uitje – klontje boter – scheut sojasaus – 1 bouillonblokje – scheut ketchup – beetje bloem

De rookworst heb ik gaar gekookt in een laagje water voor 15 minuten. De stamppot maak je heel simpel door 500ml water in een pan aan de kook te brengen. Daarin doe je de boerenkool een paar minuten en dan voeg je de aardappelpuree uit een zakje toe. Verdun nog een beetje met melk en breng op smaak met nootmuskaat en klaar is je stamppot.

De jus maakte ik al volgt: klontje boter smelten in een steelpannetje. Uitje in kleine stukjes snijden en toevoegen aan boter en glazig bakken. Dan wat bloem erbij en roeren tot een soort roe. Dan een scheut water en het bouillonblokje erbij. Op smaak en kleur brengen met ketchup (niet te veel!!) en sojasaus.

Doe de stamppot op je bord en maak een kuiltje voor de jus. Serveer de worst erbij en voeg nog wat smaakmakers als mosterd en augurk toe om het tot een gezellig geheel te maken. Oh en gebakken uitjes zijn ook awesome bij je stamppot.

Eet smakelijk!

Denk ik… Hoop ik?!

worstt

Oh mijn god. Dit is inderdaad niet best. Bij de eerste hap dacht ik nog: oké, mwah, niet fantastisch maar ook niet gruwelijk smerig. Vooral als je het in combinatie eet met de stamppot, heel veel jus en mosterd en augurk, dan is het nog wel te doen. Maar op een gegeven moment zat ik te denken; waarom stop ik dit in m’n mond?! Ik vind het echt best wel gruwelijk smerig en probeer de smaak, textuur en geur te verbloemen door er dan maar mosterd, jus, augurk en stamppot bij te eten, maar waarom eet ik dit?! Niet te doen. Géén aanrader dit.

Begrijp me niet verkeerd: ik vind het echt heel erg cool dat een merk als Unox ook vegetarische producten op de markt brengt. Een echt toegankelijk merk dat óók aan mensen wil laten zien dat je niet iedere dag vlees hoeft te eten en dat af en toe een vegetarische keuze maken beter is voor de wereld. Dat is iets wat ik alleen maar wil stimuleren.

Maar ik vind het dan wel weer heel erg zonde dat je juist de mensen die misschien niet zo snel vega eten (de rookworstliefhebbers) nu opzadelt met een heel slecht product waardoor je ze misschien juist meer afschrikt om vega te eten. En dat is echt zonde. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ze bij Unox deze worst wel echt lekker vinden. Maar goed; er waren, tussen de enorme hoop negatieve reacties, ook wel een paar mensen onder mijn volgers die hem best lekker vonden. En mijn eerste hap was ook geen gruwelmoment. Maar daarna, BRRR!

Dus… Tot zo ver mijn oordeel. Nu heb ik zin in een HEMA-worst.

sintlovestoffetosti

Zoek je een tof cadeau voor Sinterklaas?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

5 reacties op “Stamppot boerenkool met de Vegetarische rookworst van Unox

  • Grappig, ik vond hem ook niet zo lekker, maar bij een vergelijkende test met de ‘echte’ Unox rookworst kwam ik erachter dat ze exact hetzelfde smaken. Alleen de structuur is een beetje anders. Maar dat muffige zurige heeft de ‘echte’ Unox ook.

  • Annemarie zegt:

    Ik eet al een paar jaar geen vlees maar eet vleesvervangers van b.v. de vegetarische slager die zijn lekker.
    De vegetarische rookworst is echt niet te eten…bah wat vies. Als je er een hoop jus of mayo of ketchup ophoopt dan proef je het niet ze erg.Maar die unox Vega rookworst is echt walgelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *