Leo’s leven #153: 3d echo, balustrade-drama en verdwenen rugpijn

Goedemorgen gezellige mensen en welkom bij weer een nieuw dagboek op de dinsdag! Vandaag praat ik je bij over het afgelopen weekend en het was een bikkelhard klusweekend. Maar! Ook een van de laatste bikkelharde klusweekenden, woehoeee! We zijn aan de slag gegaan met een trap balustrade, de koffiehoek op de 1e verdieping (luxe dit), hebben het bureau weer een stapje verder afgemaakt en ik ben naar 88 bouwmarkten geweest voor een knullig en stom onderdeel dat nergens verkrijgbaar was. Verder heb ik een heerlijke avond gehad met m’n Costa Rica vriendinnen bij Mama Gaia in Haarlem, zeer genoten van een massage, een groeiecho gehad voor baby Sev en borrelnootjes gegeten met Ted. Kortom; genoeg te vertellen!

Vrijdag:
Vrijdag zou een rete drukke dag worden, maar er viel een deadline weg waardoor het juist een hele chille dag werd. Vet nice! Ik schreef ’s ochtends m’n dagboek, leverde een preview aan voor een campagne en had om 12 uur een afspraak bij de bekkenfysio. Wonder boven wonder was dit ook voorlopig meteen de laatste afspraak, want waar ik al sinds ongeveer zwangerschapsweek 12 last heb van m’n rug, is m’n rugpijn OPEENS voorbij sinds ik vorige week woensdag een val heb gemaakt. Eén dag enorme rugpijn en daarna was alles weg. ZO bizar. De bekkenfysio wist er ook geen raad mee, behalve dat m’n bil inderdaad een stuk minder vast zat dan voorheen en dus mocht ik zonder vervolgafspraak weer naar huis!

’s Middags regelde ik wat cadeautjes voor verlate verjaardagen, dook ik in statistieken en deed ik een dutje op de bank. Heerlijk om daar nu een beetje ruimte voor te maken, voordat het nieuwe drukke leven straks losbarst.

’s Avonds had ik afgesproken met m’n besties voor een avondje Costa Rica reünie en dat was heerlijk. We borrelden bij Amber, die net is verhuisd naar een geweldig grote mensen huis, gingen daarna uit eten bij Mama Gaia voor een heerlijk all vegan 3-gangen diner en daarna dronken we cocktails bij Vera, wiens huis net gepimpt is door een televisieprogramma. Heeeeerlijke avond echt :D.

Zaterdag:
Op zaterdag sliep ik lekker ff uit. Het was de bedoeling dat we dit weekend diehardddd zouden gaan klussen, maar ik voelde aan alles dat ik het rustig aan wilde doen, dus zo geschiedde. Om 11 uur stond de timmerman op de stoep om de laatste hand te leggen aan de houten trap balustrade en ondertussen ging ik een IKEA kastje in elkaar zetten, voor ons nieuwe bureau.

Huidige bureau-situatie is niet best

’s Middags was het tijd om aan de slag te gaan met de trap balustrade van de 2e verdieping. En dat was echtttt een rot klus. Sinds we hier 28 mei vorig jaar zijn gaan wonen hebben we altijd een heel groot gapend gat gehad in de vloer van de 2e verdieping en ik loop er altijd met een grote boog omheen, want deze (zwangere) meid is onhandig en wil er niet in vallen. DOOD eng. Hoog tijd dus om er een hekje voor te plaatsen.

Maar dat was nog niet zo simpel. Want wat zijn de afmetingen precies en hoe match je die met de bouwpakketten die je online wel kunt vinden?! Hoeveel palen hebben we nodig en hoe zorgen we voor een mooie aanhechting op de vloer?

We hadden behoorlijk wat uitdagingen waar ik je niet tot in detail mee zal vermoeien, maar het kwam er op neer dat ik een stuk van ongeveer 1 centimeter hoogte van een opgevuld stuk vloer af moest schuren/zagen en hoe we dat precies gingen doen, wisten we ook niet echt.

Wel hadden we een bandschuurmachine geleend – op aanraden van mijn vader – en dat bleek een behoorlijke hit. Zo werd een kut klus opeens een EITJE en dat was geweldig!! Tot die machine opeens niet meer draaide en het bleek dat er een of ander riempje gebroken was. Dus terwijl Jan verder ging met klussen aan het bureau – waar we tussen neus en lippen door ook nog ff mee bezig waren – ben ik 88 bouwmarkten af gegaan om te zoeken naar dat onderdeel. Nergens te krijgen natuurlijk. Oooh, inmiddels was ik BLOED chagrijnig.

Nou goed; uiteindelijk heb ik de klus afgerond met de handschuurmachine; wat een stuk langzamer ging, maar gelukkig hadden we het meeste al kunnen doen met die band-unit. En uiteindelijk lukte het om een plankje te bevestigen om de vloer af te dichten, maar we zijn er wel een hele dag mee zoet geweest. Sad.

Ik droeg trouwens een muts tegen het stof van het schuren! Dat werkt echt fantastisch ter bescherming van je kapsel.

’s Avonds waren we kapot en was het tijd voor Griekse thuisbezorgd pita’s en keken we een hele rare film van Guy Ritchie.

Zondag:
Op zondag stonden we op tijd op om verder te gaan met Project Balustrade. En dat liep tot de lunch echt gesmeerd. Alles werkte mee en aller verliep soepel, heeeerlijk!

We hadden zelfs tijd om te lunchen, wat vaak op zo’n drukke klusdag er toch een beetje bij in schiet. Maar nee, vandaag hebben we het allemaal onder controle.

Tot we het niet meer onder controle hadden, hahaha. Na de lunch ging het namelijk helemaal mis. Het hek bleef niet op de juiste plek staan, doordat we met schroeven werkten trok de ene schroef het andere stuk weer omhoog, alles stond scheef, niets bleef zitten en van stevigheid was al helemáál geen sprake. WAT EEN GEDOE.

Gelukkig kwamen we op het geniale idee om het nét ff anders te doen en de schroeven nét ff anders te plaatsen en uiteindelijk is het gelukt om de balustrade te plaatsen. Maar! We zijn er wel weer een hele dag mee bezig geweest. Om 4 uur ofzo waren we klaar en stond er een stevige balustrade, dat dan weer wel. EN het is maar goed dat we ‘m nog een keer gaan overschilderen in een vette kleur, want er zitten behoorlijk wat lelijke boorgaten in op verkeerde plekken XD.

Van een afstandje zie je niets van de kieren en gaten hahaha

Dan denk je; helemaal kláár met klussen voor dit weekend, maar niets was minder waar. We gingen ook nog even verder met het bureau. En dat had ook haast, want deze week wordt er een glazen wand geplaatst in ons kantoor en dat betekent dat we niet zo makkelijk meer met grote elementen in en uit deze ruimte kunnen, dus het bureau moest nu grotendeels afgemaakt worden.

Samen zaagden we nog wat pvc-buizen op maat, die ik aan elkaar bevestigde met boutjes om er één grote tafelpoot van te maken. Jan hield zich ondertussen bezig met plankjes die op maat gemaakt werden en we zetten alles in elkaar om te testen of ons ontwerp een beetje stabiel is. En dat is het, want ik zit er momenteel aan te werken. WOEHOE!

We moeten de boel alleen nog ff vast zetten (alles staat nu los) ennn alles in één kleur schilderen en dan is het bureau eindelijk klaar :D.

Zie ik er ook moe uit? XD

’s Avonds was ik kapot en ben ik lekker in bad gaan liggen. Ondertussen bestelden we pizza en deed ik weer eens een Q&A op Instagram <3.

Maandag:
Op maandagochtend had ik last van opstartproblemen, wat niet zo vreemd is na zo’n druk klusweekend, terwijl je hoogzwanger bent. Trouwens; wanneer bén je eigenlijk hoogzwanger? Nou goed, zo voel ik me in ieder geval wel.

Gelukkig konden we rustig opstarten. ’s Ochtends bleef ik iets langer in bed en om kwart voor 10 hadden we een groeiecho om baby Sev weer eens te bewonderen. Hij is een beetje een grote baby en dat moet ff in de gaten worden gehouden, maar ik maak me er verder geen zorgen om. De echo was in ieder geval echt heel leuk en het was zo fijn om ‘m na weken eindelijk weer eens in m’n buik te zien :D. Ook kregen we een 3d beeld te zien, als cadeautje van de verloskundige en dat was ook echt vet. Hij heeft een heel breed neusje en hele mooie lippen én al wat haar! Hahaha :D. Zo benieuwd hoe het straks is als hij uit m’n buik is!

Tot lunchtijd deed ik nog ff lekker rustig aan; boodschapje hier, kopje thee op de bank met chocolaatjes daar – dat soort aangerommel.

En na de lunch ging ik aan het werk. Ik maakte een planning, leverde een preview aan voor een reels video, stuurde facturen uit en om 3 uur was het tijd voor.. een zwangerschapsmassage!

Ook dit keer ging ik weer bij Five City Spa en ik vond het wederom een aanrader. Echt een lekkere massage en het is zoooo lekker om even met je bolle buik en borsten door zo’n gat in de tafel te liggen. Echt heerlijk.

Ik was door de massage helemaal ontspannen, maar gek genoeg voelde ik me opeens ook echt rete productief. Dus ik heb nog facturen betaald, m’n mailbox VOLLEDIG opgeruimd, lijntjes uitgezet voor samenwerkingen, planningen uitgebreid bijgewerkt, Jan en ik zijn nog naar IKEA gegaan voor een beginnetje aan ons gepimpte koffiehoekje, ik publiceerde iets over de NWZV én kroop ’s avonds nog achter de computer om wat losse eindjes qua werk op te lossen. Jezus, wat lekker dit. En dat allemaal in een paar uur tijd.

We gaan echt maandelijks uit eten bij IKEA hahhaha

Daarna ben ik lekker op de bank gekropen en heb ik niets meer gedaan behalve borrelnootjes eten met Ted. Die had daar opeens ZEER veel interesse in en hoewel het niet goed voor ‘m is, mocht ie er wel een paar van me 😀 (alleen het korstje dan haha). Lekkere maandag hoor!

Inmiddels is het dinsdagochtend – regenachtig – en heb ik een medium drukke dag. Dat wil zeggen; ik heb een deadline (die van vrijdag), maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat ik precies moet doen (dit ben ik aan het afstemmen met de klant), waardoor het niet helemaal duidelijk is of ik nou wel of niet vandaag ermee aan de slag kan. Dus óf het wordt een hele drukke dag, of een hele rustige. We gaan het wel zien :D.

Verder staan m’n komende dagen in het teken van yoga, kraamhulp, kinderdagverblijven, sport, een grote campagne én het plaatsen van de glazen wand in kantoor. Ik praat je er vrijdag over bij :D.

Thanks voor het lezen en tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

3 reacties op “Leo’s leven #153: 3d echo, balustrade-drama en verdwenen rugpijn

  • Even ter info: op 3D echo’s hebben alle baby’tjes een breed neusje (heeft iets te maken met de vorm van het echo toestel ofzo). Dus die van jou zal er waarschijnlijk niet helemaal zo uit zien 😉

  • Zo heerlijk om jullie leven in Haarlem te volgen vanuit de middle of nowhere in Nieuw Zeeland (wel echt jaloers op alle thuisbezorgd opties haha). Ik ben ook heel benieuwd naar foto’s van de koffiehoek en het bureau, of kijk ik gewoon niet goed? Fijne week

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *