Salade met paneer, kipfilet en truffelmayo

Hallo jij en welkom bij weer eens een saladerecept dat niet per se ontzettend gezond is. Ik maakte gisteravond een salade met paneer en daarmee bedoel ik niet: paneermeel, maar paneer, de Indiase kaas met hele lichte smaak en lekkere structuur.

Ik heb het talent om als ik salades maak – wat over het algemeen best voedzaam, fris en gezond klinkt – ze vaak vol te stoppen met ingrediënten die dat niet per se zijn. Zo dook ik gisteravond de keuken in voor een vetttt lekkere salade met allemaal random producten die nog in de koelkast lagen en zo kwam ik tot een salade met hele lekkere vegetarische kipfilet, paneer (Indiase kaas), komkommer, tomaat, pijnboompitten en dat alles in een dressing van… truffelmayonaise. Hahaha. VET lekker, zei ik toch? Aan de slag!

Salade met paneer, truffel en kipfilet

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: hollands
Trefwoord: salade
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een salade met paneer (Indiase kaas), truffelmayonaise, komkommer, tomaat, pijnboompitten en vegetarische kipfilet. Binnen 30 min op tafel.
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 180 gr Vegetarische Slager kiptevree filet
  • 225 gr Apetina paneer
  • 2 el kipkruiden
  • 1 kropsla
  • 1 vleestomaat
  • 1/2 komkommer
  • 1 el truffelmayonaise
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 klontje boter

Instructies

  • Snijd de kropsla fijn en was onder de kraan. Snijd ook de tomaat en komkommer in kleine stukjes en meng door elkaar.
  • Snijd de kiptevree filet in reepjes en bak in een pan op middelhoog vuur in een scheut olie rondom goudbruin. Voeg er dan een eetlepel kipkruiden aantoe en bak eventjes mee. Haal uit de pan en doe door de salade.
  • Snijd de paneer in kleine stukjes van 1×2 cm. Smelt een klontje boter in de pan waarin je net ook de kip hebt gebakken en bak nu de paneer op middelmatig tot hoog vuur rondom goudbruin en knapperig. Voeg als laatste een eetlepel kipkruiden toe en roer nog even door elkaar.
  • Bak ondertussen de pijnboompitten heel even in een droge koekenpan op middelmatig tot hoog vuur goudbruin. Let goed op dat ze niet zwart verbranden; dit gebeurt binnen no time.
  • Maak een dressing van truffelmayonaise die je mengt met een beetje water, om het te verdunnen. Giet dit door de salade. Doe alle ingrediënten behalve de paneer in een grote kom en meng door elkaar. Serveer het in diepe borden en top af met de knapperig gebakken paneer. Eet smakelijk!

Ik vond het een zeer geslaagde salade en heb echt lekker gegeten. Het was veel, maar ik kreeg niet genoeg van de smaak, dus dat is een goed teken. Oh en om nog even terug te komen op dat “gezond” of niet aspect: er zit dus vrij veel zout in (kipkruiden), weinig groenten (één tomaat, halve komkommer en wat sla voor 2 personen) en verder weet ik niet zo goed hoe voedzaam zo’n vleesvervanger kipfilet nou is. Maar voor mij is het belangrijkste dat ik heerlijk heb gegeten en dat is het enige dat telt. Ik hoop dat jij er ook van smult!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

salade met paneer

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept