Couscous met watermeloen, feta en Provençaalse kip

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij eindelijk weer eens een recept en dit keer voor couscous met watermeloen! Weet dat ik heel veel zin heb om weer recepten te gaan schrijven, maar ik ben nog steeds best wel druk met verbouwen (vanmiddag ga ik het toilet tegelen) en dat het een uitdaging is om ook m’n werk te blijven doen tijdens het klussen. Maar! Vandaag heb ik weer eens een lekker simpel receptje voor je, klaargemaakt in m’n nieuwe keuken (LOVE) en het is perfect voor het mooie zonnige weer van de afgelopen én komende tijd.

Ik maakte gisteravond couscous met watermeloen, feta, munt, komkommer, tomaat en Provençaalse kip en dat was echt top. Oh en ik deed er ook nog zoete aardappel door met een beetje chilipoeder, voor wat pit. Ja mensen; dit receptje is top voor de komende dagen. Zin in? Let’s couscous!

Eet je vegetarisch? Vervang de kip door vegetarische kipstukjes, zodat je wel een beetje die structuur in het recept hebt. Eet je vegan? Dan ook even de feta vervangen door de vegan variant van Violife (Greek White).

Couscous met watermeloen, feta en Provençaalse kip

Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: couscous
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor couscous met watermeloen, feta, komkommer, tomaat, munt en Provençaalse kip. Deze couscous staat binnen 15 minuten op tafel en is perfect voor zomeravonden óf om mee te nemen.
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr couscous
  • 250 gr watermeloen
  • 4 takjes verse munt
  • 250 gr biologische kipfiletblokjes
  • 10 cm komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 el Provençaalse kruiden (ik gebruik Euroma)
  • 1 citroen
  • 400 gr zoete aardappelstukjes (mag minder)
  • een beetje chilipoeder
  • 150 gr AH excellent feta (of andere echt lekkere feta)

Instructies

  • Meng de zoete aardappelstukjes in een grote kom met een scheutje olie (het liefst zonnebloemolie) en een beetje chilipoeder. Chilipoeder is echt pittig, dus gebruik zoveel je zelf lekker vindt. Bak de zoete aardappelstukjes vervolgens in de oven of Airfryer gaar. Ik gebruik de Airfryer en dan is het in 15 minuten op 180C goed. Ga je voor de oven; dan duurt het denk ik 30 minuten op 180C, maar dit staat vast op de verpakking van de zoete aardappelstukjes wel aangegeven.
  • Maak 150ml kokend water en schenk dat in een grote kom op de couscous. Op deze manier laat je de couscous wellen. Laat het gewoon een paar minuten staan.
  • Bak de kipstukjes op hoog vuur rondom mooi goudbruin in een beetje olie. Zodra ze goudbruin zijn, zet je de pan op een middelmatig tot laag vuurtje en meng je de Provençaalse kruiden erdoor. Dit doe ik pas op het laatst, omdat ik niet wil dat de kruiden verbranden. Bak het wel nog even mee, dat is lekker voor de smaak.
  • Snijd ondertussen de komkommer en watermeloen in kleine stukjes, hak de muntblaadjes (niet de takjes) fijn en halveer de cherrytomaten.
  • Meng de couscous in de grote kom met alle ingrediënten (van kip en komkommer tot zoete aardappel) en verkruimel er als laatst alle feta door. Breng een beetje op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Eet smakelijk!

Ik heb super lekker gegeten: deze couscous met watermeloen is een hit! De combinatie van verschillende smaken en structuren is echt awesome. Sowieso is de combinatie van munt met feta en watermeloen echt magisch, maar de watermeloen zorgt er ook nog voor dat je soms een hele sappige bite hebt. De kipt zorgt voor kruidigheid en een stevige structuur, de zoete aardappel met chilipoeder voor pit. Ja mensen: dit is een ontzettend lekker maaltje voor zomeravonden. Ik zeg: eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

couscous met watermeloen

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept