Auberginesteaks met polenta en Italiaanse groentes

Goedemorgen fijne mensen! Wat lekker dat je dit recept hebt aangeklikt. Gisteravond had ik zin om even lékker te koken en maakte ik deze auberginesteaks met een heerlijke kruidenolie, met simpele polenta en Italiaanse groentes. Een hele makkelijke maaltijd, maar wel echt ontzettend lekker smaakvol. En vega, met de optie om het heel gemakkelijk vegan te maken. Wie o wie heeft er zin in auberginesteaks? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen:
– 1 aubergine
– 5 eetlepels polenta
– 200gr Italiaanse roerbakgroente (paprika, prei, wortel, courgette en ui)
– 15 gr verse Italiaanse kruiden (salie, tijm, oregano heb je nodig)
– 1 bol buffelmozzarella (kan je achterwege laten voor de vegans)
– een paar granaatappelpitjes (geen must)

Nodig voor de kruidenolie:
– 2 takjes rozemarijn
– 1 grote teen knoflook
– 1 rode peper
– een beetje verse peterselie
– 1 eetlepel venkelzaad
– peper & grof zeezout

Bereiding auberginesteaks
Je begint met de auberginesteaks. Halveer de aubergine en snijd inkepingen in beide helften in het “vlees”. Denk dat je een soort boter kaas en eieren spel in de aubergine snijdt en let op dat je niet door de buitenkant prikt.

Schenk een scheutje olie op de binnenkant van de aubergines en bak ze af. Ik doe ze 20 minuten op 180C in de Airfryer, maar je kan ze ook in de oven doen. Zet de oven op 180C en neem minimaal 30 minuten de tijd, maar waarschijnlijk zelfs nog iets langer. De aubergines zijn klaar als de binnenkant lekker zacht en goudbruin is.

Maak ondertussen de kruidenolie door alle ingrediënten voor de kruidenolie fijn te hakken en met elkaar te mengen. Dit kan in een vijzel, maar het hoeft niet per se. Breng op smaak met peper en grof zeezout.

Maak dan de Italiaanse groentes klaar. Dit doe je door de verse Italiaanse kruiden zoals salie, tijm en oregano van de takjes te plukken en dit wederom fijn te hakken. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de kruiden hier heel eventjes in, zodat ze lekker gaan geuren. Voeg dan de Italiaanse groentes toe en wok het geheel op middelmatig tot hoog vuur rondom lekker gebakken. Mjam!

Ondertussen breng je een pan met een klein laagje water aan de kook; denk ongeveer net onder de helft dat je de pan met water vult. Voeg dan 5 eetlepels polenta toe en roer het goed door elkaar met een garde of iets anders dat fijn roert. Zet het vuur laag en blijf roeren. Proef even wanneer de polenta klaar is; de korrel is dan niet meer hard en proeft gewoon lekker. En al het water moet opgelost zijn.

Mocht de korrel toch nog een beetje hard zijn, laat het dan gewoon nog even zachtjes door koken op laag vuur en onder af en toe roeren.

Breng de polenta op smaak met een beetje peper én een theelepeltje van de kruidenolie die je net hebt gemaakt.

Serveer vervolgens de polenta in een diep bord, drapeer de Italiaanse groentes er overheen en serveer de aubergine ernaast. Beleg de aubergine nog met de kruidenolie, eventueel mozzarella (tenzij je vegan eet) en wat granaatappelpitjes (maar die laatste zijn geen must). Eet smakelijk!

auberginesteaks

En dat mensen, was FREAKING lekker. Echt wat een TOP recept. Het recept voor de aubergines kende ik natuurlijk al lang – dit zijn immers Jan’s befaamde aubergines uit ons boek en waarover ik al vaak geblogd heb – maar de polenta met de Italiaanse groentes waren echt een verrassing. Hoe makkelijk is het om die Italiaanse groentes – salie, oregano en tijm – even fijn te hakken en de bakken en dat dan die saaie Italiaanse wokgroentes opeens vet lekker worden? Echt nice!

Absoluut een maaltijd die je een keer moet uitproberen. Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

auberginesteaks

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *