Pasta pesto met zalm, courgette en prei

Goodmorning people! Vandaag is het weer eens tijd voor een pasta-pesto recept. Ik had vorige week daadwerkelijk de hele week zin in zalm en pas op vrijdag was het eindelijk zo ver: ZALM OP HET MENU! Tijd voor pasta pesto met zalm.

Ik maakte weer eens een pasta pesto en hoewel ik echt liever mijn eigen pesto maak en dat ook Ć©cht heel simpel is, was ik vandaag extreem lui en kocht ik pesto uit een potje. Eigenlijk vind ik dat vrij goor, maar vandaag was het goed genoeg.

Zin in een super simpele pasta pesto met zalm die zo klaar is? Let’s pesto!

Nodig voor 2 personen:
-1/2 courgette
– 1/2 prei
– 2 stukjes zalm (ongeveer 400gr)
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 1 potje groene pesto
– verse tagliatelle of spaghetti
– twee handjes rucola
– 1 theelepel sambal (deze achterwege laten als je voor kinderen kookt)

Bereiding pasta pesto met zalm:
Snijd de courgette in kleine stukjes en de prei in ringen. Bak dit samen met elkaar in een pan met olijfolie rondom bruin. Dit duurt zo’n 10-15 minuutjes. Haal het dan uit de pan.

Dep de pan even schoon met een stukje keukenrol en bak vervolgens de pijnboompitten in een droge pan op middelmatig vuur totdat ze rondom goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en hou even apart.

Doe een scheut olijfolie in de pan en bak een stukje zalm aan beide kanten mooi goudbruin. Ik heb het vuur altijd middelhoog staan en bak ongeveer 3-4 minuten per kant. Het is het lekkerst als de zalm van binnen nog een beetje roze is.

Kook ondertussen de pasta in 2-4 minuten gaar. Als je verse pasta gebruikt, is de kooktijd super kort. Vet relaxt!

Bestel mijn e-book
Zin om eens iets origineels klaar te maken op de barbecue? In mijn e-book Gruwelijk Grillen vind je 34 toffe barbecue-recepten. 50% vega en 50% vlees of vis. Support your local foodblogger en bestel mijn e-book op Bol.com of via Etsy.nl.

Giet vervolgens de pasta af en meng met de pesto. Roer ook de gebakken prei en courgette en de pijnboompitten erdoor.

Doe een handje rucola in een diep bord, leg hier wat pasta op en eindig met een stukje zalm. Strooi er nog wat peper over en eventueel wat zout, maar dat laatste is waarschijnlijk niet nodig vanwege de pesto uit een potje. Die is vaak zou zat.

Voor de liefhebber kun je er nog lekker een theelepel sambal bij doen; ik roer die dan op m’n bord door sommige hapjes heen en vind dat heerlijk! šŸ˜€ Eet smakelijk!

pasta pesto met zalm

En smakelijk aten we zeker. Hoewel ik in verhouding een beetje te veel verse pasta had en te weinig pesto, was het wel een lekkere maaltijd. De combinatie van pesto en zalm is gewoon erggg goed en ik vond het ook lekker dat ik die gebakken prei en courgette door de pasta had geroerd. Al met al dus echt een geslaagde maaltijd. 4 sterren!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pasta pesto met zalm

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? Iā€™m your girl! Volg Gewoon wat een studentjeā€™ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, mā€™n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *