Groenteballetjes met champignonsaus en knapperige broccoli

Goedemorgen fijne mensen! Gisteravond heb ik een heel lekker maaltje gemaakt. In m’n vakantie heb ik m’n voorraadkast eens opgeruimd en ik vind het altijd schokkend hoeveel eten je daar tegenkomt. Dit was altijd in mijn studententijd al zo. Dus nu besloot ik – weer eens – dat het tijd is om het eten dat ik al in huis heb, éérst op te maken en daarna pas weer nieuwe dingen te kopen. Dus ik dook in de vriezer en vond daar groenteballetjes van Vivera. Vaak koop ik wat extra vleesvervangers als ze in de aanbieding zijn. Winning!

In de koelkast lagen nog champignons, in de voorraadkast nog krieltjes en ik haalde bij de supermarkt om de hoek nog even een broccoli. Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
– groenteballetjes van Vivera
– 250gr champignons
– 1 teen knoflook
– 1 sjalot
– 1 scheutje sojasaus
– 2 eetlepels zure room (of andere kookroom)
– twee handjes krieltjes
– broccoli
– sesamolie

Bereiding
Halveer de krieltjes, meng ze met een beetje olie en doe ze in de Airfryer voor 15-20 minuten. Ze zijn klaar als ze mooi goudbruin zijn. Op 180C!

Snijd de roosjes van de broccoli en meng met een beetje sesamolie. Bak de broccoli in de oven in 20 minuten knapperig. Op 200C!

Snijd de champignons in plakjes, de ui in stukjes en pers de teen knoflook uit. Bak dit met elkaar in een pan met een scheut olijfolie totdat de champignons slinken en wat vocht kwijtraken. Bak het in totaal ongeveer 10 minuten. Roer er dan een beetje zure room door, giet er een scheutje sojasaus bij en strooi er wat peper overheen. Je kunt de champignonsaus zo houden, of je haalt ‘m even door een hakmolen of staafmixer. Dan wordt het een saus met hele kleine stukjes. Ziet er misschien wat goor uit, maar ik vind dit wel altijd lekker, hahaha.

Bak de groenteballetjes rondom knapperig.

Serveer alles in een diep bord en giet de champignonsaus over de groenteballetjes. Klaar!

Ik vond het een lekkere maaltijd. Het voelt wel een beetje alsof ik je nu gewoon aan het vertellen ben dat je echt eens aardappels groente en vlees moet eten, haha. Maar het kan niet iedere dag spannend in de keuken zijn. Anyway; om deze blogpost toch nog een beetje zinvol te maken: ik vind deze bereiding van broccoli echt fantastisch; veel lekkerder dan gekookte broccoli. En deze krieltjes uit de Airfryer zijn forever m’n favoriete aardappelbereiding. En de groenteballetjes met champignonroomsaus waren ook heerlijk. Aanrader dus!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *