3x Mexicaanse BBQ: pulled chicken taco’s Mexicaanse maiskolf en gepofte aardappel

Gesponsord – Hi there! Zin in een Mexicaanse BBQ? Dan zit je goed! Het is eind mei en dus hoog tijd voor wat inspiratie voor lekkere BBQ-recepten hier op mijn blog. Zoals je van me gewend bent ben ik niet iemand die super culinair is. Ik hou van simpele dingen, maar ik hou er ook van om echt indruk te maken met m’n gerechten. In die categorie heb ik vandaag drie geweldige barbecue-recepten voor je. Eentje voor super simpele pulled chicken taco’s van de barbecue, zonder dat je uren bezig bent, een recept voor een geweldige maiskolf die nét even anders is dan je gewend bent én een recept voor gepofte aardappel met allerlei lekkers. Stuk voor stuk makkelijke recepten en alle ingrediënten komen gewoon van de supermarkt.

Of beter gezegd; van PLUS. Want PLUS heeft alles in huis voor een succesvolle barbecue, waarbij goed eten belangrijk is. Zo is het vlees in dit recept afkomstig van 3 sterren beter leven biologische kip én gaat het BBQ assortiment van PLUS verder dan alleen vlees en vis; juist ook op het gebied van vegetarisch eten is er veel te vinden. AGV wordt AGF: aardappels, groente en fruit! En dat alles kan je op de barbecue gooien (spoiler alert: binnenkort ga ik een watermeloen klaarmaken op de BBQ!).

Ben je deze zomer opzoek naar recepten voor een lekkere BBQ-sessie in Tuinzania- want laten we wel wezen, we zullen dit jaar nog lekker veel thuis zijn? In deze blogpost vind je mijn 3 recepten, maar houd vooral ook de blogs van Sandra, Francesca, Saskia, Linda en Roy in de gaten. We dagen elkaar de komende tijd uit om met een land aan de slag te gaan en hiermee een lekkere BBQ maaltijd op tafel te toveren. Ik mocht het spits afbijten en werd vorige week door Roy van @BBQJunkieNL uitgedaagd om m’n barbecue-sessie geheel in Mexicaanse stijl te doen.  Nu mag Sandra van Leukerecepten.nl van mij op haar beurt aan de slag met een Italiaanse barbecue. Dus check ook vooral die recepten óf de recepten op de website van PLUS.

Oké; genoeg geluld. Aan de slag!

Zachte taco’s met snelle pulled chicken, frisse kool en pittige mayonaise

Nodig voor pulled chicken taco’s (4 personen):
-30 gr grof zeezout
– 30gr bruine basterdsuiker
– 15 gr paprikapoeder
– 2gr versgemalen zwarte peper
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl uienpoeder
– 1/2 tl cayennepeper
– 800gr biologische kipdijfilet (zonder bot) van PLUS (3 sterren beter leven)
– 1/2 blikje cola original
– 100gr witte kool
– 8 kleine wrapjes
– 1 limoen
– 1 tl honing
– 4 el barbecuesaus
– 6 tl mayonaise
– 2 tl sriracha
– een bosje verse peterselie of koriander

Ook handig om mee te nemen uit de supermarkt: houtsnippers of rookhout

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt!

Bereiding
Aan de slag met de Mexicaanse BBQ! Maak als eerste een rub voor de kip. Meng zeezout met suiker, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper door elkaar en verdeel dit over de kippendijen. Laat dit zo lang mogelijk intrekken, minimaal 1 uur.

Je kunt dit recept klaarmaken in de oven of op de barbecue met een hitteschild (bijvoorbeeld de ConvEGGtor) erin, zodat je kookt op indirect vuur. Als je een barbecue gebruikt zonder hitteschild is het belangrijk dat je de kooltjes aan een kant van de barbecue legt en de kippetjes aan de andere kant en een deksel boven op de barbecue doet.

Steek de barbecue aan en breng hem naar en temperatuur van ongeveer 175 graden. Leg de kippetjes op een rooster en laat ze 25-30 minuten garen. Als je een kernthermometer hebt dan moet de temperatuur naar 72 graden (mag iets meer) gaan. De kip komt dan lekker sappig van de barbecue.

Doe de kip in een ovenschaal en laat het een beetje afkoelen. Trek de kip dan uit elkaar door middel van twee vorken. Meng het vervolgens met 4 eetlepels barbecuesaus en een half blikje cola en laat dit nog 20 minuutjes op de barbecue pruttelen.

Mexicaanse BBQ

Je kunt de cola-stap ook heel goed achterwege laten, maar het maakt de kip nog net even iets sappiger en smaakvoller.

Snijd ondertussen de witte kool fijn en meng met het sap van een limoen en 1 theelepel honing.

Maak ook alvast srirachamayonaise door 6 theelepels mayonaise te mengen met 2 theelepels sriracha.

Maak de wraps heel even warm in de magnetron of in een droge koekenpan en beleg de zachte taco’s met de pulled chicken, de frisse kool, wat sriracha-mayonaise en top af met peterselie of koriander. Klaar is het eerste gerecht van je Mexicaanse BBQ!

Mexicaanse BBQ taco

Mexicaanse maiskolf met Tex Mex kruiden en zure room

Nodig Mexicaanse maiskolf (4 personen)
– 4x maiskolf
– beetje olijfolie
– 2 el Tex Mex kruiden, bijvoorbeeld Santa Maria Seasoning for Burrito
– 4 eetlepels zure room
– beetje verse peterselie

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt, achteraf gezien heb ik olijfolie gebruikt in plaats van boter.

Bereiding
Maak een mengsel van een flinke scheut olijfolie (ik denk zo’n 40 ml) en de Tex Mex kruiden. Smeer de maiskolven hier mee in.

Terwijl je de pulled chicken aan het maken bent en de barbecue op 175C staat, kun je de maiskolf alvast 20 minuutjes op de barbecue erbij leggen, zodat die alvast op indirect vuur gaart. Daarna haal je het hitteschild van de barbecue en grill je de maiskolf rondom.

Je kunt het garen ook in de oven doen en dan alleen de barbecue aansteken om de maiskolf even af te fikken. En lifehack; je kan de maiskolf zelfs klaarmaken in de Airfryer (zonder af te fikken op de BBQ), haha. Maar dan smaakt ‘ie niet zo lekker als van de barbecue.

Zodra de maiskolf rondom lekker bruin is, serveer je ‘m met wat zure room en verse peterselie. Je zal versteld staan van hoe ontzettend lekker dit is. De subtiele smaak van de Tex Mex kruiden en de romige smaak van mais én zure room gaan echt ge-wel-dig samen. Absolute must try dit.

Mexicaanse bbq maiskolf
Tot nu toe vind ik die Mexicaanse BBQ echt een groot succes!

Gepofte aardappel met cheddar en guacamole

Nodig voor gepofte aardappel (4 personen):
– 4 grote vastkokende aardappelen – bijvoorbeeld de friet aardappelen van PLUS
– 1 klein kuipje zure room
– geraspte cheddar
– 8 jalapeños
– 2 avocado’s
– 1/2 theelepel cayennepeper
– 1 limoen
– 1 teen knoflook
– verse peterselie of koriander

Ook meenemen uit de supermarkt: aluminiumfolie

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt

Bereiding
Pak de aardappelen in in twee laagjes aluminiumfolie. Leg de aardappelen tussen de kolen en laat ze daar ongeveer een uur liggen.

Maak ondertussen zelf guacamole door 2 avocado’s fijn te prakken en te mengen met 1 eetlepel zure room, een uitgeperste teen knoflook, sap van een limoen en een beetje cayennepeper.

Haal de aardappelen na een uur dan voorzichtig uit de kolen en maak het aluminiumfolie open. Snijd de aardappelen doormidden en check of ze gaar zijn (waarschijnlijk wel). Laat ze dan open in het aluminiumfolie liggen en doe op elke aardappel een eetlepel zure room. Verdeel de jalapeños over de aardappelen en strooi er lekker veel cheddar over.

Zet dit nog zo’n 10 minuten op de barbecue, gewoon op de grill en eventueel in een ovenschaal o.i.d.. Het is slechts de bedoeling dat de cheddar smelt.

Serveer de aardappelen met eventueel nog wat extra zure room en een lekkere dot guacamole. Top af met verse peterselie of koriander. Enjoy!

Mexicaanse bbq gepofte aardappel
Een gepofte aardappel is een klassiek barbecue-recept, maar voor deze Mexicaanse BBQ is hij net even anders. En super lekker!

Ik vond het echt ontzettend leuk om de buitenkeuken in te duiken om deze drie barbecue-recepten voor jullie klaar te maken. Het was ook echt vét leuk om vanuit Tuinzania even af te reizen naar Mexico, op verzoek van Roy. Echt een aanrader. Qua gerechten vond ik de maiskolf verbazingwekkend genoeg echt het allerlekkerst. Die was zo zo zo verrassend lekker. En de zachte taco’s met pulled chicken zijn échte smaakbommetjes. Heerlijk! Ik vond het dus echt een vet succes en zou het te gek vinden als je mijn recepten klaarmaakt. Ik weet zeker dat je er net zo enthousiast over bent als ik :D.

Bewaar deze recepten op Pinterest
Wil je deze recepten makkelijk terugvinden om later nog eens te maken? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij dit recept terug.

3x Mexicaanse BBQ

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “3x Mexicaanse BBQ: pulled chicken taco’s Mexicaanse maiskolf en gepofte aardappel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *