Risotto van orzo met champignons en burrata

Hello you! Vorige week maakte ik voor het eerst ooit eens risotto van orzo. Orzo is een soort pasta maar dan in de vorm van een rijstkorrel. Ik hoorde in m’n favoriete podcast – de Eeuw van de amateur – dat je risotto kan maken met orzo en dat leek me wel een tof idee. Ik heb zelf een recept verzonnen en via wat googelen kwam ik erachter hoe je dit ongeveer gaar krijgt, maar ik zeg ongeveer omdat ik het niet helemaal precies weet.

Het voordeel van risotto maken met orzo is dat het veel minder lang hoeft te garen dan normale risotto. Het is dus een stuk sneller klaar én je hoeft niet de hele tijd in de pan te roeren. Ideaal dus. Let’s orzo!

Nodig voor 4 personen:
– 500gr orzo (bij appie heet het Riso)
– 2 bollen burrata
– 750ml groentebouillon op kippenbouillon
– 2 sjalotjes
– 2 tenen knoflook
– 400gr champignons
– 150gr oesterzwammen
– 4x een handje rucola
– 150gr geraspte pecorino kaas

Bereiding
Snijd knoflook en ui fijn, snij de champignons in plakjes en scheut de oesterzwammen in stukjes. Maak alvast 750ml bouillon en rasp de kaas.

Bak in een koekenpan met een scheutje olie de ui en knoflook glazig. Voeg dan de paddenstoelen er aan toe en bak mee totdat alles er lekker gebakken uitziet. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten op middelmatig vuur. Haal dit dan uit de pan en hou het even apart.

Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan (je hoeft ‘m tussendoor niet schoon te maken) en bak daarin de Orzo. Bak het ongeveer 2 minuutjes roer het goed door elkaar, zodat de olie mooi verdeelt tussen alle orzo.

Schenk er dan 500ml bouillon bij en roer door elkaar. Zet het vuur op middelmatig en doe de deksel op de pan en laat het even garen. Ik weet dus niet precies wat de verhoudingen zijn, want in het recept dat ik las moest ik 500ml bouillon gebruiken, maar dat bleek veel te weinig omdat de orzo het vrij snel opneemt. Ik schonk er dus nog 250ml bouillon bij en roerde het door elkaar en liet dat eventjes garen. Ik denk uiteindelijk zo’n 8-10 minuten in totaal? Je moet tussendoor af en toe ff proeven of de bite lekker is. Je wil dat het gewoon een beetje op pasta lijkt; dus niet kledderig, maar ook niet te hard. Oh en je wil het dus niet hoeven afgieten; al het vocht wordt opgenomen door de orzo.

Zet het vuur vervolgens laag en meng het paddenstoelenmengsel er weer door. Roer ook de geraspte pecorino erdoor en wacht even tot alles gesmolten is.

Serveer de orzo risotto in diepe borden en doe in elk bord in het midden een halve bol burrata. Breng het op smaak met peper en serveer met een beetje rucola. Eet smakelijk!

orzo risotto

Nouuuu mensen! Ik was echt heel erg tevreden hierover. Super lekker. Erg leuk en makkelijk om klaar te maken en het smaakt top. De orzo neemt de smaak van bouillon echt heel lekker op; veel meer dan bij risotto. Bovendien vond ik de structuur wel echt chill. En de combi was ook lekker; met paddenstoelen en burrata. Ik zou zeggen; niets meer aan doen; dit is echt een lekker recept.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

orzo risotto

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

3 reacties op “Risotto van orzo met champignons en burrata

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *