Makkelijke ramen met buikspek, avocado en paksoi

Hey allemaal!

Voordat je aan dit recept begint wil ik je even tippen dat ik inmiddels een nieuw Ramen recept heb geschreven dat bijna hetzelfde is alleen een stuk minder zout en wél met de juiste bouillon gemaakt. Je kunt nog steeds onderstaand recept uitproberen (ik vond het namelijk verrukkelijk), maar misschien is het verstandiger om voor DIT recept te gaan. Dat is ook totale perfectie en met praktisch dezelfde ingrediënten. Alleen dan verbeterd, ten opzichte van dit recept wat je nu leest.

Waarom dan toch dit recept (wat je nu leest) online houden? Omdat er nog steeds veel mensen op klikken via Google. En ik stuur je bij deze dus vriendelijk door naar het verbeterde recept:D HIER DUS.

Voor alle andere eigenwijze mensen, hier dan toch ook het oude recept:

Gisteravond heb ik echt GEWELDIG gegeten. Nu het iets minder zomers weer is, heb ik stiekem de herfstkriebels alweer te pakken. Ik heb zin in avondjes met rode wijn, yahtzee en… herfstige maaltjes. Al dagenlang cravede ik naar een lekkere kom ramen en gisteravond nam ik de proef op de som om eens uit te proberen of ik zelf een lekkere ramen kon maken, die in de buurt komt van echte Japanse ramen.

Nu moet je een paar dingen van te voren weten; ramen maken is in principe vet ingewikkeld en duurt een eeuw. Je moet een bouillon laten trekken (dagen!) op een bepaalde manier met ingewikkelde ingrediënten, dus zo makkelijk is het niet om dit zelf te maken. Maar ik zou niet de blogger van gewoonwateenstudentjesavondseet.nl zijn, als ik er een makkelijkere variant van kon maken. En dat lukte GEWELDIG.

Ook handig om te weten; (hoi mam) Ramen is een Japanse soep met dikke noedels en goede bouillon. In de soep doe je wat groentes, een gekookt ei en dingen zoals buikspek, kip of rundvlees, paddenstoelen, nori (zeewier). En ja mam, dat betekent dus dat je soep met speklap kunt eten. MJAM!

Benieuwd naar mijn simpele recept voor ramen? Let’s go!

Nodig voor 2 personen (grote portie): 1/2 pot kipbouillon – 1/2 pot rundvlees bouillon – 3 stengels paksoi – 2 handjes taugé – 2 biologische speklappen – beetje speklapkruiden – 2 eieren – 175gr champignons – 1 verpakking udon thick noedels (zitten 2 zakjes in 1 verpakking, die heb je allebei nodig) – scheutje wokolie – scheutje sojasaus – 1 eetrijpe avocado – paar chiliflakes – paar blaadjes nori 

IMG_0666

Strooi speklapkruiden over de speklapjes en wrijf dit even in het vlees. Laat 10 minuten rusten. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak de speklapjes aan beide kanten gaar en lichtbruin, in een minuut of 10-12.

Neem een grote kookpan en doe hier alvast alle bouillon in en leng het aan met 300 ml water. Leg ook de speklappen in deze pan en zet de pan op het vuur, zodat het alvast kan koken.

Bak ondertussen de champignons, die je even in tweeën hebt gesneden, in het vet van het varkensvlees en een beetje extra wokolie. Bak de champignons net zo lang totdat ze rondom een beetje bruin worden.

Roer dan de noedels door de champignons. Ik gebruik udon thick noodles die je niet meer hoeft te koken, omdat dat lekker makkelijk is. Door de noedels even door de champignons (met varkensvet en wokolie) te roeren, bindt de olie zich ook om de noedels heen en dat is straks in de soep heel lekker.

Doe de noedels met champignons nu ook bij de bouillon in de pan. Laat de bouillon zachtjes koken voor 10 minuten. Breng eventueel op smaak met een scheutje sojasaus. Haal dan de speklappen eruit en snijd die in reepjes en houd even apart.

Kook in de tussentijd de eieren zachtgekookt in 5,5 minuut in kokend water. Spoel de eieren af onder koud water.

Bouw de ramen als volgt op:
– leg een beetje taugé onderin een grote kom;
– verdeel daar wat gesneden paksoi over; je gebruikt zowel het blad als de knapperige witte stengel;
– schep daar wat noedels en champignons over en schenk er dan wat van de bouillon bij totdat de kom bijna vol zit; houd zo’n 2cm vrij onder de rand;
– verdeel dan langs de rand de reepjes speklap, plakjes eetrijpe avocado en een paar blaadjes nori;
– snijd het gekookte ei doormidden boven de kom ramen en leg het eitje open in de soep; het eigeel kan er nu uit lopen in de kom ramen;
– top af met een paar chiliflakes en klaar is je maal!

ramen1

En mensen, dit is dus echt HEEL erg lekker. Ik vond de bouillon ontzettend rijk van smaak. Je proeft ook lekker dat vettige wat ik zo chill vind aan ramen in een restaurant. En de toppings waren echt fantastisch. Het is mega chill dat de taugé en paksoi er rauw in gaan en pas garen zodra de bouillon erop wordt geschonken; daardoor blijven ze lekker knapperig. Ook het spek was heel lekker in de soep en de avocado maakt ‘m lekker romig. Verder proefde je de champignons ook echt in de bouillon en waren zelfs die paar chiliflakes die erin zaten echt van toevoeging. Kortom; ik heb echt HEEL erg lekker gegeten.

Ik zeg het niet vaak, maar de 5 sterren die ik normaal aan hele lekkere maaltjes geef, waren niet genoeg. Het moeten er 6 zijn, maar die categorie bestaat niet op m’n blog. Maar goed; je leest het; dit wil jij ook echt een keer maken. ENJOY!!!

Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

ramen_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

8 reacties op “Makkelijke ramen met buikspek, avocado en paksoi

  • Jessica zegt:

    Dit ga ik eens proberen, maar in welk restaurant kan je echt ramen eten? Hier in Drenthe alleen wat sushi restaurants waar je dit helaas niet kan krijgen ????
    En het bouillon hoef je niet aan te lengen?

  • Rozemarijn zegt:

    Het was echt super lekker, maar zoooo zout! Achteraf kwamen we erachter dat je de bouillon ook moet aanlengen, maar dan heb je toch onwijs veel soep? Wij hebben nu in ieder geval genoeg voor een weeshuis ????

    • Haha nou toevallig was ik hierover na aan het denken. Het lastige is, dat ramen wel lekker is als het dat vet heeft van de buikspek. Ik denk dat als je het vega wil maken dat j een hele goede bouillon moet hebben (zelf trekken?) en misschien wel stukken aubergine bakken in wokolie of sesamolie en die als “vlees” erin doen…. Geen idee hoor, ik probeer ook maar wat 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *