Plaattaart met biet, kikkererwten, walnoten, geitenkaas en basilicum

Goedemorgen party people! Het isssss tijd voor een vet mooi recept. Ik maakte een roze plaattaart en word daar persoonlijk echt bovengemiddeld blij van. Ik eet met m’n ogen en als m’n voedsel fuchsia is, is het bij mij sowieso al gewonnen zaak. Dat dit gerecht ook nog gewoon echt chill smaakte, is een fijne bijkomstigheid ;-). Zin in knalroze plaattaart? LET’S GO.

Nodig voor 2 personen: 1x tante fanny deeg voor flammkuchen – 1 grote gekookte biet – 1/2 bakje ricotta – 1 klein blikje kikkererwten – een handje walnoten – 3 schijfjes zachte geitenkaas – 15 blaadjes verse basilicum

Ook handig: een hakmolen of staafmixer

Doe de gekookte biet in de hakmolen of snijd in stukjes en pureer met de staafmixer tot een prutje. Doe de ricotta erbij en roer door elkaar.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Smeer de bodem van het taartdeeg in met een lekkere dikke laag biet-ricotta-mengsel.

Spoel de kikkererwten af onder de kraan (van het vocht waarin kikkererwten in blik zitten krijg je vaak buikpijn). Bak de kikkererwten vervolgens in een pan met olie rondom knapperig. Dit doe je in ongeveer 10 minuten op hoog vuur en door vaak te husselen. Je kan ook ff een deksel schuin op de pan zetten als de pan teveel spettert.

Verdeel de kikkererwten vervolgens over de plaattaart. Verdeel ook de walnoten erover en bak het nu in 25 minuten op 180C af.

IMG_8215

Top dan af met geitenkaas en basilicum en eventueel wat peper en zout en klaar is je plaattaart. Snijd ‘m in 4 stukjes en eten maar. Enjoy!

IMG_85792

Ik vond het weer een geslaagd recept. Niet de aller lekkerste plaattaart die ik ooit heb gemaakt, maar wel gewoon echt een chill recept. Die bietenprut zo op de bodem vind ik wel echt een hit en ga ik vast vaker klaarmaken. Het beleg vond ik prima en ga ik denk ik een andere keer niet nog eens maken; het was wel gewoon lekker hoor, maar niet super speciaal.

Bewaar dit overzicht op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart_bietjes_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

2 reacties op “Plaattaart met biet, kikkererwten, walnoten, geitenkaas en basilicum

  • Dank voor dit heerlijke recept! Ik heb de kikkererwten gekruid met cajun en scherpe paprikapoeder, waarmee het alles behalve saai smaakte. Misschien een tip voor meer mensen! De Ricotta kocht ik in mini verpakking, hierdoor zat ik niet met een restant. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *