Sri Lankaanse curry met cashewnoten, aubergine en kikkererwten

Hey hey! Heb je zin in een lekkere curry? Vandaag heb ik een vet chill recept voor je. Je staat wel even in de keuken (uur ongeveer), maar dat is het helemaal waard. Bovendien waan je je in Sri Lanka met dit lekkere recept, want mannnn wat rook mijn huis lekker naar dit prachtige land <3.

In het recept van vandaag combineer ik 3 recepten voor curry’s. Het is niet moeilijk, het is alleen wel even een werkje en het duurt best lang. Maar! Dan heb je ook wat. Let’s curry!

Nodig voor 3 personen: 1 aubergine – 1 flinke hand ongebrande ongezouten cashewnoten – 300gr kikkererwten (afgespoeld) – 2 tenen knoflook – 1 sjalot – 2 eetlepels currykruiden* – gedroogde currybladeren** – 300ml kokosmelk – 2 el gezeefde tomaten

lekker erbij: rijst – mango chutney – zelfgemaakt naanbrood – beetje peterselie

*ik gebruik deze curry kruiden van de toko. Dat is een mengsel van koriander, turmeriek, chili, mosterd, komijn, peper, fenegriek, knoflook, zout, venkel.

** echt een must in dit recept zijn gedroogde curry bladeren; die geven die typische smaak en geur van de Sri Lankaanse keuken.

Bereiding
Leg de cashewnoten in een bakje water en laat minimaal een half uur wellen.

Snijd sjalot en knoflook fijn en bak in een pan met olie glazig op middelmatig vuur. Voeg dan 2 eetlepels currykruiden toe en roer door elkaar. Bak dit heel even; dat is goed voor de smaak van de kruiden en zo ontstaat er een soort boemboe. Je mag best wel wat olie gebruiken.

Haal de boemboe vervolgens uit de pan en hou even apart.

Snijd de aubergine in blokjes en bak in de pan met een flinke scheut kokos- of olijfolie rondom bruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten en je hebt echt lekker veel olie nodig. Voeg dan de kikkererwten er aan toe en bak die even mee. Doe ook de cashewnoten in de pan en bak mee; gewoon ff 2 minuutjes ofzo. Doe dan de boemboe erbij die je net zelf hebt gemaakt, roer door elkaar en schenk er dan de kokosmelk en 2 el gezeefde tomaten bij. Doe er een klein handje gedroogde currybladeren bij. Roer alles door elkaar, doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 20-30 minuten lekker stoven op zacht vuur.

Kook ondertussen rijst en maak zelf naanbrood met zelfrijzend bakmeel, yoghurt en olijfolie. Super simpel, maar SUPER lekker erbij.

Breng je curry op smaak met peper en zout en serveer met rijst, naanbrood en wat mango chutney. Eet smakelijk!

IcurryMG_3673

Mensen, wat vind ik dit toch lekker. Het is een lekkere milde curry, dus voor de liefhebbers van pit mag er nog wat sambal of een lekker pepertje doorheen. Maar ik vond het perfect zoals het was. Lekker veel groentes, lekker veel smaak; i’m loving it. Vanavond maak ik weer curry, dit keer een groene; nu al zin in! 😀

Support your local foodblogger
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €6,95 voor jezelf óf iemand anders <3 en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

3 reacties op “Sri Lankaanse curry met cashewnoten, aubergine en kikkererwten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *