Pasta met salami, aubergine en tomaat

Door Elske – Hallo daar! Laatst hadden we hier thuis salami over. En dan bedoel ik niet van die plakjes voor op brood, maar zo’n hard klein worstje. Mijn vriend is dol op allerlei soorten worstjes, maar ik ben er niet zo gek van. Zo bleef de salami een paar dagen liggen tot ik besloot dat ‘ie op moest. Ik wilde hem gebruiken als onderdeel van een kaasplankje, maar bedacht me dat het misschien wel vet lekker zou samen in een pastasaus. Want salami is knoflook toch? En knoflook is altijd goed in pasta’s. Of dat geslaagd was lees je hieronder. Let’s pasta!

Voor 2 personen: 150 gram pasta – 1 salamiworst – 1 ui – 1 teen knoflook – 1 aubergine – 1 pot gepelde tomaten – 1 eetlepel groene pesto – 80 gram Parmezaanse kaas

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Pel de teen knoflook en de ui en snipper ze beide. Doe wat olie in een hoge koekenpan (of gebruik een wok) en bak daarin de ui en knoflook licht aan. Snijdt ondertussen de aubergine en salami in blokjes. Voeg samen toe aan de pan en laat op middelhoog vuur voor zo’n 5 minuten goed doorbakken.

Hierna voeg je het blikje gepelde tomaten toe (nou ja.. de inhoud van het blikje dan) samen met wat peper en zout en de pesto. Plet de gepelde tomaten met de achterkant van je spatel en roer de pastasaus goed door. Draai het voor zacht en laat even pruttelen.

Pasta gaar? Mooi! Dan kun je deze afgieten en direct toevoegen aan de pan. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en schep nogmaals door. Serveer direct, samen met de rest van de kaas en eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden. Smakelijk!

En wat denk je? Vette tegenvaller! Nou ja zeg. In mijn hoofd klonk dit recept veel beter dan ie smaakte. De volgende keer gebruik ik gekruide pastasaus en geen geplette tomaten. Of veel meer pesto; deze karige hoeveelheid gaf totaal geen smaak. Het was dat dit een restje pesto was anders had ik er echt meer aan toegevoegd. Jammer!

Wat zou jij anders doen?

Word jij nummer 40.000?
Leo heeft netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je ons daar ook? Dan laat Leo wat meer van haar persoonlijke leven zien :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op Facebook!

4 reacties op “Pasta met salami, aubergine en tomaat

  • Ik denk als je bij de tomatensaus veel meer kruiden doet, dat het dan veel beter wordt. oregano, basilicum, peper zout ofzoiets. Of een blikje tomatenpuree erbij doen?

    Hij lijkt me namelijk wel erg lekker !! (met wat aanpassingen;))

    • Inderdaad Daisy; vandaar mijn laatste opmerking over het gebruik van gekruide tomatensaus. Lijkt me beter haha! Ik had gehoopt dat de salami flink wat smaak zou geven, maar helaas… Volgende keer dus maar meer kruiden toevoegen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *