Vegan Turkse pizza met nepkip

Goedemorgen goed volk! Gister was het zondag en werd ik wakker met twee cravings; ik had zin in Turkse pizza’s en eigenlijk al dagen trek in bladerdeegflapjes. Nu had ik precies 0 dingen op de planning en dus besloot ik lekker de keuken in te duiken op zondag. Wat resulteerde in een heeeeerlijke lunch én een mega chill diner ’s avonds.

Ik maakte ’s avonds vegan Turkse pizza’s, volgens een ander recept dan ik normaal gebruik. Dit keer gebruikte ik nepkip, die ik lekker kruidde met kipkruiden en knapperig bakte als een soort kebab. Al met al was het echt een vet lekkere maaltijd en het stond echt binnen 10 minuten op tafel. NICE. Ook zin in? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen: 2x 160gr vegan kipstukjes* – 1 el kipkruiden – 1 hoog blikje tomatenpuree – 4x Libanees brood** – 3 el vegan mayo – 1 theelepel knoflookpoeder – sambal – 4 handjes ijsbergsla

*ik gebruikte (totaal random gekozen) de vegetarische kipstukjes van Albert Heijn, maar die zijn NIET veganistisch (er zit ei in). Die van de Vegetarische slager en Vivera zijn allebei wél veganistisch. Als je vegan wil koken, kun je die gebruiken.

** Libanees brood koop ik bij een Turkse supermarkt om de hoek. Je kunt het volgens mij ook wel bij grote supermarkten krijgen en anders kun je ook grote wraps gebruiken.

Hak de kipstukjes in nog kleinere stukjes, zodat het meer op kebab gaat lijken. Kruid de kipstukjes dan met de kipkruiden en bak in een pan op hoog vuur met lekker wat olie in een minuut of 8-10 knapperig. Je wil écht dat het lekker goudbruin en knapperig is, dus zet lekker hoog dat vuur.

Smeer ondertussen Libanees brood in met een dun laagje tomatenpuree. Verwarm de broden stuk voor stuk in de magnetron voor ongeveer 30 seconden op 900Watt (of iets randoms; het moet gewoon ff snel warm en zacht worden). Het is handig om de broden pas te verwarmen als je ze gaat eten, dus niet al een stapeltje warm maken en laten afkoelen, dan worden ze weer hard.

Smeer dan en lekkere hoeveelheid (naar eigen smaak) sambal over het midden van het brood met tomatenpuree. Verdeel daar wat ijsbergsla overheen en dan de knapperig gebakken nepkip. Top af met zelfgemaakte knoflooksaus, door vegan mayonaise te mengen met knoflookpoeder en een beetje water (proef zelf wanneer je dit lekker vindt). Vouw je wrap dicht en maak ‘m eventueel vast met aluminiumfolie. Maar dit is puur voor de sier; zo lijken ze nog meer op de Turkse pizza’s zoals je die normaliter midden in de nacht verobert ;-).

Qua portie kun je met deze hoeveelheden 4 Turkse pizza’s maken, maar ik had (na het leegvreten van een bus Pringles op zondagmiddag) zelf aan één per persoon genoeg. Jan at er wel 2 (flink gevuld) en vond dat dan weer te veel. Dus kijk maar even wat je doet. Scheelt dat je die Libanese broden nooit per stuk koopt, dus je kunt gewoon in de keuken improviseren met hoe vol je iedere unit doet.

Mocht je dit recept nou maken voor 4 personen, dan zou ik alles verdubbelen, maar wel gewoon één Libanees brood p.p aanhouden (en die dan lekker dik vullen). Maar… kijk maar ff ;-).

IMG_6496

Mensennnnn dit was LEKKER! Dit is zéker een recept dat ik vaker ga maken. Ik vind het helemaal cool. De smaken zijn heerlijk, het was mega snel klaar, het is vega/vegan, het is cool, het is verrukkelijk. Wat een tof recept dit. Woop woop! Enjoy!

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

4 reacties op “Vegan Turkse pizza met nepkip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *