Kerst: Gevulde kipfilets met roomkaas, tomaat en basilicum

Hey allemaal! Vandaag deel ik het recept voor deze sappige kippetjes met roomkaas, tomaat en basilicum met je, zodat jij het lekker klaar kunt maken tijdens de Kerstdagen. Ben je op zoek naar een makkelijk recept? Dan kan dit zomaar een hit voor je zijn:

Nodig voor 4 personen: 500gr kipfilet – 4 flinke theelepels kruidenroomkaas – 20 blaadjes basilicum – 2 theelepels kipkruiden – 1 kleine tomaat

Zoek je een lekker bijgerecht? Wat dacht je van aardappelgratin of een lekkere salade?

De bereiding
Snijd de kipfilets door de helft en maak een inkeping in de lengte. Vul die inkeping met lekker veel kruidenroomkaas, 5 blaadjes basilicum en stop er wat schijfjes tomaat in. Leg de kipfilets in een ingevette ovenschaal en giet een scheutje olijfolie over de bovenste kant van de kipfilet. Strooi daar wat kipkruiden overheen en zet de kip vervolgens minimaal 30 minuten op 200C in de oven.

Omdat de kip bij mij heel vaak per ongeluk nog halfgaar is als ik ‘m eruit haal en ik dit met Kerst écht niet wil, heb ik nu aan de hand van de kerntemperatuur gemeten wanneer de kip klaar was. Dit was bij mij na 35 minuten. De kerntemperatuur was toen 70C en dat wil je minimaal hebben bij kippenvlees.

kip1

Ik weet nog heel goed dat Jan en ik dit recept twee jaar geleden hebben klaargemaakt bij de ouders van Jan en dat de kip toen echt op ’t randje van gaar/net niet gaar was en we ‘m uiteindelijk langer in de oven hebben gedaan, terwijl we al aan tafel de bijgerechten aan het opeten waren. Geen wereldramp, maar ook niet het allerbeste scenario ever voor een foodblogger tijdens Kerst met haar schoonfamilie. Haha!

Verder was het gelukkig wel heel erg lekker. Mjam!

 

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *