Vegan spinaziesalade met hummus en gebakken kikkererwten

Door Elske – Hee jij! Laatst had ik een bijeenkomst met wat collega’s en ik had ‘per ongeluk’ beloofd voor de lunch te zorgen. Per ongeluk, omdat ik het altijd heel erg leuk vind om voor meerdere mensen iets te maken, maar me tijdens de voorbereidingen altijd besef dat mijn keuken nét iets te klein is #understatement.

Maargoed, beloofd is beloofd en ik had er ook wel zin in. Met een aantal recepten in mijn hoofd ging ik aan de slag en ik maakte super lekkere (mocht ik aan de reacties geloven) wraps, yoghurtjes en een oreo-brownie. Nu maak ik jullie misschien enthousiast over deze recepten, maar daar ga ik vandaag niet over schrijven. Mochten jullie dat interessant vinden, laat het hieronder dan gerust weten in de comments 😉

Ik hield namelijk wat ingrediënten over en daar besloot ik, in het kader van balans,  een salade van te maken als avondmaaltijd.  Daarbij moet ik wel zeggen: als avondmaal is het misschien wat licht, maar ik had na zo’n zware lunch en sport in het vooruitzicht niet zo’n hele grote trek. Heb je dit wel, serveer er dan wat gegrilde pitabroodjes bij. Weet alleen niet of deze maaltijd dan nog vegan blijft, want in die materie zit ik niet zo. Er zijn vast vegan pitabroodjes op de markt toch? Goed, klaar voor het recept? Let’s salad!

Voor 1 persoon: 200 gram kikkererwten uit blik – 3 grote handen verse spinazie – 1 hand rucola – 1 hand  peen julienne – 2 volle eetlepels hummus naturel – halve theelepel citroensap – 5 cm komkommer – teen knoflook – geroosterde paprika poeder – kaneel – komijn

Pak een koekenpan en doe hier wat olijfolie in. Pel de knoflook en pers het boven deze pan uit. Giet de kikkererwten af en voeg toe aan de pan. Bak deze samen met wat van de kruiden (voeg toe naar smaak) en eventueel wat peper en zout voor zo’n 10 minuten op middelhoog vuur.

Doe de rauwe spinazie in een kom, samen met de rucola en de geraspte wortel (peen julienne). Snijdt de komkommer in blokjes en verdeel dit ook over de spinaziesalade. Zet de salade even aan de kant en pak een ander schaaltje om de hummus te mengen met het citroensap.

Schep de gebakken kikkererwten op de salade en top af met alle hummus (neem wat extra als je dat lekker vind) en voilá! Je salade is klaar!

vegan_salade_kikkererwt_2

Ik vond deze salade prima. Het geroosterde paprikapoeder op de kikkererwten smaakt goed met de hummus. Geroosterde paprikapoeder geeft echt een andere smaak dan normale paprikapoeder dus ik raad je echt aan eens zo’n blikje in huis te halen. Echt fantastisch spul. Verder was deze salade zelf niet heel geweldig fantastisch, maar wel prima te eten. Lijkt me ook lekker met zoete aardappelblokjes of pompoen!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

2 reacties op “Vegan spinaziesalade met hummus en gebakken kikkererwten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *