Vega wraps met kruidig gehakt, aubergine en halloumi

Hoi hoi! Vorige week maandag had ik echt GEEN idee wat ik wilde eten, tót ik naar huis fietste en langs duizend Turkse pizza-zaken fietste. Shittttt, dáár heb ik zin in. Maar het was #vegamaandag en ik wilde een beetje gezond eten. Dat klinkt niet echt als Turkse pizza, toch?

Nou…. Toevallig heb ik echt een awesome recept voor vega Turkse pizza én ik heb ‘m dit keer zelfs nog lekkerder gemaakt <3. Jaja! Niet per se gezond, maar ook niet meeeega ongezond. En vooral: onwijs lekker. Zin in? Let’s pizza!

Nodig voor twee personen: 4 wraps met knoflooksmaak – 300gr vega gehakt – 1 aubergine – 12 plakjes haloumi – 1 eetlepel ras el hanout – beetje knoflookpoeder – mayonaise – sambal – beetje gemengde sla – 2 blikjes tomatenpuree

Oké! Aan de slag! Het is helemaal geen moeilijk recept, maar je moet wel ff wat handelingen doen..

Bak als eerste het vega gehakt een beetje bruin. Snijd de aubergine in blokjes en voeg toe aan de pan met gehakt, samen met een lekkere scheut olie. Bak dit ff mee totdat de aubergine er lekker gebakken uitziet.

Voeg dan de ras-el-hanout toe en bak eventjes mee.

Smeer de wraps in met tomatenpuree, een beetje sambal en verdeel daar het gehakt met de aubergine over. Top af met een beetje geraspte kaas en zet de platte pizza’s voor ongeveer 5 minuutjes op 180C in de oven. Het is klaar als de kaas gesmolten is.

Ondertussen snijd je de haloumi in plakjes en die grill je even tussen een grillijzer of in een grillpan, totdat er van die mooie grillstreepjes op zitten.

Vervolgens beleg je de wraps met wat gemengde sla en haloumi. Maak zelf knoflooksaus door mayonaise te mengen met wat knoflookpoeder en een beetje water. Dit is echt de lekkerste knoflooksaus ever. Schenk wat knoflooksaus over de wraps en klaar is je Turkse pizza. Eet smakelijk!

turk

Mensen, dit is ZOOOO lekker. Echt smullen! Echt! De smaken combineren allemaal perfect met elkaar, het is SUPER smaakvol en dat zijn de structuren ook nog vet heerlijk. Echt, dit is zooo’n geweldig vegetarisch recept. Neem het!

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Eén reactie op “Vega wraps met kruidig gehakt, aubergine en halloumi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *