Gevulde pannenkoek met chinese wokgroente en chilisaus (left-over maaltijd!)

Door Elske – Lieve mensen, zijn jullie klaar voor een mega makkelijk recept wat a) minimale tijd kost en b) lekker is? Retorische vraag, want: wie wil dat nou niet (het liefst iedere dag)? Nou goed, het enige dingetje is wel dat je gisteren pannenkoeken moet hebben gebakken  en 1 dikke, grote pannenkoek hebt over gehouden. Óf kant-en-klare pannenkoeken uit de supermarkt hebt gehaald. Op die voorwaarde kan jij meteen aan de slag met dit ‘recept’. Klaar? Let’s go!

Nodig voor 1 persoon: 1 left over pannenkoek * – halve zak Chinese wokgroente – 1 handje geraspte kaas – scheutje ketjap – sweet chilisaus naar smaak
* in dit geval had ik een grote pannenkoek over die ook vrij dik was. Als je dunnere en kleinere pannenkoeken (zoals die kant-en-klare) hebt zou ik voor 2 á 3 per persoon gaan om dit voldoende te laten vullen. Ga in het geval van kant-en-klaar voor een naturel of volkoren ‘smaak’.

Zet een wokpan op het vuur en wok daarin de groentes in 3 tot 5 minuten gaar. Draai daarna het vuur zacht en voeg een klein scheutje ketjap toe en vervolgens chilisaus naar smaak (lees: zoveel als je wilt #teamsweetchili) toe. Roer dit goed door.

Verwarm de pannenkoek(en) in een koekenpan of in de magnetron. Leg ze vervolgens op een bord, bestrooi met de geraspte kaas en beleg vervolgens met de wokgroente. Klap dubbel en maak af met wat extra chilisaus. Eet smakelijk!

Prima left-over maaltijd dit! De ei-achtige smaak van de pannenkoek past perfect bij de wokgroente en de dikte van het ‘deeg’ zorgde dat het voldoende vulde. Volgende keer voeg ik hier misschien nog wel iets van tofu-blokjes of van de vega wokstukjes aan toe. Kipfilet kan natuurlijk ook.. Maar dan moet ik wel even wachten op de volgende keer dat ik left over pannenkoeken heb 😉 Speciaal voor dit recept zou ik ze niet gaan bakken; zo geweldig was het nou ook weer niet.

Wat doe jij met je left over pannenkoek? Neem je die mee als lunch, eet je ze als ontbijt of gebruik je ze wel eens in het avondeten? Laat het weten in reacties; ben benieuwd! 😀

pannenkoek_wokgroentes_2

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Wij óók! Check ons via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK.

2 reacties op “Gevulde pannenkoek met chinese wokgroente en chilisaus (left-over maaltijd!)

  • Ik maak zoiets vaak met een omeletje i.p.v. een pannenkoek! (Voor als je geen leftover hebt, eitje klutsen is net makkelijker haha). Beste idee met leftover pannenkoek is kaas ertussen en dan tussen de grill leggen, yum!! Soort quesedilla

    • Dat met die ei herken ik ; doe ik ook geregeld! Lekker en makkelijk he? 🙂 Maar dat quesedilla idee is geweldig Diede, ga ik snel proberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *