Caesar salade met vegetarische burger, ei en parmezaanse kaas

Door Elske – Hee jij! Gisteren fietste ik aan eind van een lange werkdag (je kent dat; hongerig) langs de Happy Italy en kreeg intense cravings naar hun Caesar salade. Lang niet alles van de Happy Italy vind ik lekker, maar oh oh oh; hun Caesar salad. Je snapt dat de verleiding zeer groot was om even een pitstop te maken. Er zat alleen één grote maar aan dit verhaal: ik had net een dikke rekening betaald en was dus ff in een cheapo bui. Heb je soms.

Op naar de supermarkt dus om zelf de ingrediënten voor een Caeser salade te halen! De hilariteit aan dit hele verhaal? Ik geloof dat ik uiteindelijk meer geld kwijt was aan die boodschappen, dan dat een salade bij Happy Italy kost. HAHA. Maar dat vergeten we maar even voor het gemak. Wél maakte ik net even een andere variant dan anders. Normaal maak ik Caesar salade altijd volgens dit recept, maar dit keer koos ik voor een variant waar ook vegetariërs van mee kunnen eten én eentje die behoorlijk wat sneller klaar is. Ik gok dat ik hier 15 minuten mee bezig ben geweest. Ook wel prettig. Let’s Salad!

caesarsalade_vega

Nodig voor 1 persoon: 2 grote handen veldsla – 1 vegetarische burger* – 5 cm komkommer – stuk of 5 cherrytomaten – 1 ei – kant-en-klare caesar-dressing – handje parmezaanse kaas flakes
* Ik koos voor deze en vond die VET geslaagd in dit recept. Een andere soort groentebruger of neppe (kip)schnitzel kan natuurlijk ook

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de groenteburger hier voor 10 minuten in. Keer halverwege. Je kunt er ook voor kiezen deze te bakken in de pan, maar hé bakpapiertje in de ovenschaal en je bespaart alweer een pan op afwas 😀

Ondertussen doe je de salade in een kom of leg je op een bord. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de tomaten in plakjes. Leg op de salade en doe hier wat caesar dressing op.

Kook het ei gaar in ongeveer 7 minuten, afhankelijk van de grootte van het ei én hoe jij je ei het lekkerst vindt. Laat schrikken onder koud water, pel het ei en snijd in kwarten. Leg deze ook op je salade. Burger klaar? Haal uit de oven, snijd in repen en leg op je salade. Maak af met nog wat extra dressing en de parmezaanse kaas flakes. Enjoy!

Mjam! Dit was echt vet lekker; deed niets onder voor die van de happy italy vond ik, dus ik was toch content met mijn (wrekkige) keuze om zelf te koken. Ook die groentebruger hierbij smaakte me heel erg goed. Misschien zelfs beter dan met een kipschnitzel? Om die uitspraak te bevestigen moet ik nog een keer onderzoek doen, maar in ieder geval een heerlijk nieuw recept voor vega maandag uitgevonden. Vette aanrader!

Je maakt van dit recept overigens een ‘echte’ caesar salade door er zelfgemaakte croutons aan toe te voegen. Die maak je door oud (stok)brood in blokjes te snijden, te mengen in de olijfolie, en in de oven te roosteren voor ongeveer een kwartier op 200 graden. Zelf je dressing maken kan natuurlijk ook. Google daarvoor even het recept, want ik heb geen idee meer 😉

Ben je verder niet vegetarisch of wil je liever wel vlees toevoegen? Check dan toch eens dit recept! De liefhebbers kunnen eventueel nog ansjovis toevoegen of plakjes bacon. Hoe eet jij een Caesar salade het liefst? Zelf gemaakt of zelf gekocht? 😀

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

2 reacties op “Caesar salade met vegetarische burger, ei en parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *