FOODPOST #7: handig boek, geweldig servies, blije chocolade van HEMA en vega rendang

Hey you! Iedere twee maanden breng ik je op de hoogte van wat nieuwe toffe producten op de markt, die ik toegestuurd heb gekregen van bedrijven/merken/pr bureau’s. De laatste editie van #foodpost was begin december en stond in het teken van pepernoten, deze editie is er niet echt een pijl op te trekken. Er is van alles nieuws op de markt en ik praat je er graag even over bij.

Ben jij een bedrijf en stuur je me regelmatig iets toe? Dan heb ik onderaan deze blogpost nog een mededeling voor je!

Oké, klaar voor leuke pakketjes? Let’s go!

Vier Valentijn met Ben & Jerry
Van Ben & Jerry’s kreeg ik een mooi pakket toegestuurd vól met lekker ijs, maar nog veel meer leuks. Niet alleen een Ben & Jerry’s valentijnverpakking én een nieuwe smaak (Topped Love is…), ook kreeg ik Ben & Jerry’s valentijnskaarten, lepels (om samen te spoonen) en een fotolijstje waarin ik een foto kan doen mét Ben & Jerry (voor als je een vrijgezelle Valentijn hebt). Ik vind het vet leuk bedacht.

benjery  bj1

Je kunt de speciale valentijnsverpakking in de supermarkt krijgen. Top last-minute valentijnscadeau dus. Check ff de store locator om te kijken of ze de verpakking bij jouw supermarkt hebben.

PS: Ben & Jerry’s blijft maar uitkomen met nieuwe smaken, maar ik vind cookie dough nog steeds de aller lekkerste. Ben ik de enige?

Hoe maak ik een hartvormig ei?-boek
Regelmatig krijg ik nieuwe ‘kookboeken’ toegestuurd, maar dit vond ik wel een verrassende. Door de cover was ik niet heel erg aangesproken, maar toen ik eens door het boek bladerde, werd ik wel enthousiast! Dit is echt een mega leuk cadeau met hele leuke tips: hoe ontpit je kersen, hoe snijd je een ui zonder te huilen en hoe maak je zo’n instagrammable avocadoroosje? Je vindt het allemaal in dit boek. Bestel ‘m via Bol.com!

boek2

boek1
Mega goede tip: chocolademelk maken van je lege pot nutella!

The Curry Guy – boek
Nog een boek dat ik toegestuurd kreeg is The Curry Guy Easy van Dan Toombs. Dit is een tweede boek over curry van dezelfde auteur. Het eerste boek ken ik niet, maar over dit tweede boek ben ik wisselend enthousiast. Ik heb het helemaal doorgebladerd en moet zeggen dat ik het vind tegenvallen hoe ‘easy’ het is. Ik was écht heel erg enthousiast toen ik het binnen kreeg, omdat ik echt heel erg graag zelf curry wil maken, maar gewoon geen idee heb waar ik moet beginnen. Ik had gehoopt dat dit boek me daarbij zou helpen en op zich neemt hij je wel mee aan de hand en vertelt hij hoe je dingen maakt en waar je de ingrediënten haalt. Maar ik had vooral gehoopt dat er ook recepten in zouden staan waarvoor je niet naar de toko hoeft of duizend ingrediënten nodig hebt, en dat vind ik toch tegenvallen.

Verder staan er wel echt ge-wel-di-ge recepten in en de vormgeving en schrijfwijze zijn top. Ik heb het echt van voor tot achter helemaal gelezen, dus dat is top. Nu nog naar de toko om een recept te proberen…

curry
Bestel het boek via Bol.com.

urry2

Mega tof: Bakmixen van Uitpaulineskeuken.nl x Leev
Dit is iets waar ik echt mega enthousiast over ben; collega foodblogger Pauline heeft in samenwerking met Leev (mooi bedrijf waar ik al eens mee samen heb gewerkt) een eigen lijn bakmixen ontwikkeld en ze liggen vanaf nu in de supermarkt. Ik vind dit echt zo tof; dit is iets wat ik zelf al heel lang  wil (maar dan niet met bakmixen, maar avondmaaltjes) en Pauline heeft ’t gewoon gedaan. ZO cool!

eev
Er zijn in totaal 4 verschillende bakmixen en ze zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Ik heb het bananenbrood al gemaakt (vandaar dat die niet op de foto staat) en die was echt super goed gelukt. En ik kan ECHT niet bakken, dus dat is best awesome. Heel lekker. Nice!

bananenbrood2
Check het recept hier.

Nieuw: HAK 0%
Van m’n goede vrienden bij HAK kreeg ik hun nieuwe 0% potten toegevoegd. Dit zijn de klassiekers van HAK, maar dan zonder toegevoegde suikers, zout of zoetstoffen. Dit past helemaal in de tijd van nu en daarom vind ik het cool dat ze dit doen. En knap ook, want hoe conserveer je zonder suiker of zout?! Blijkt dat de productontwikkelaars keihard hun best hebben gedaan, met natuurlijke smaakmakers als azijn, kruiden en specerijen.

Toegegeven; ik heb ze nog niet geprobeerd. I LOVE bruine bonen, maar ik moet ff een goed moment plannen (als Jan niet thuis is) om dit te gaan eten. Wordt vervolgd…. 😀

hak
De 0% klassiekers zijn te koop bij grote supermarkten.

Vet vrolijk: nieuwe chocolade van HEMA
Dan even iets waar je echt mega vrolijk van wordt: HEMA komt met nieuwe chocolade en de verpakkingen zijn ZO vrolijk. Echt; hier word ik intens blij van.

Natuurlijk heb ik de repen ook ff voor je getest en dit is mijn oordeel:
– Melk hazelnoot marshmallow: prima, lekker
– Melk banaan toffee: HEEL ERG VIES
– Melk appeltaart: lekker
– Wit discodip knettersuiker: GEWELDIG LEKKER (en ik hou niet eens van witte chocolade).

Kortom: toch wel ff het proberen waard deze reepjes. Behalve die banaan. Hoewel; ik ben ook wel benieuwd of iemand ‘m wel intens lekker vindt…

hoco

hema

Golden milk ??
Dan eentje in de categorie ‘ik heb geen idee wat dit is en wat ik er mee moet'” Chikko golden milk. Kennelijk is dit een soort hip ding, maar ik had er nog nooit van gehoord. Het is een soort van ehh… koffie? Maar dan geen koffie en gemaakt van gember, kaneel, cardemom, curcuma en zwarte peper. Je mengt het met kokend water en warme melk en ik heb het nog niet uitgeprobeerd omdat ik bang ben voor rare toestanden, haha. Maar ik zag op Instagram enthousiaste reacties van mensen die het probeerden, dus het zal ongetwijfeld lekker zijn. Ik hou het ff bij m’n kopje thee, als je het niet erg vindt haha!

milk
O.a. te koop bij Holland & Barrett (voorheen: de tuinen)

Wacht… Ik heb melk en kokend water in huis. Zal ik het dan toch uitproberen?

IMG_5874
Ik zou de trend wel weer niet snappen, maar dit smaakt gewoon naar warme melk met kruiden er in? Brrr. Niet echt een topper. Jaja; je moet het eigenlijk met opgeschuimde melk doen, maar ik heb nog geen melkopschuimer (mag ik pas kopen als we in het nieuwe huis gaan wonen). Maar dit? Mwah. Niet echt een succes.

Meet Søstrene Grene
Oh jongens; dit vind ik leuk. Ik kreeg een pakketje toegestuurd van Søstrene Grene! Dit is een merk dat ik echt mega leuk vind en ik hoop echt dat we meer gaan samenwerken de komende tijd. Het is een Deense winkel met allerlei dingen voor in huis, de keuken, knutsels, kantoor etc. Ik word er mega blij van, en zo ook van dit pakketje. Ze hebben namelijk nu voor het eerst een collectie etenswaren gelanceerd. Vind ik leuk!

ostrene
Je vindt nu o.a. deze vrolijke bakmixen bij Søstrene Grene, maar bijvoorbeeld ook groenten uit blik en toffe smaakjes mayonaise!
sostrene
Het absolute hoogtepunt van alle dingen die ik toegestuurd kreeg de afgelopen tijd, is dit servies van Søstrene Grene. Ik zei laatst nog tegen Jan, dat wij een mooi schenkkannetje nodig hebben. En dan krijg je dit toegestuurd!! Echt:ik ben hier ZO blij mee: wat prachtig <3.

Mijn haar is fucked up
Dan nog even iets heel anders. Mijn haar zit echt van geen meter de laatste tijd en ik ben compleet radeloos. Ik gooide m’n probleem op Instagram (gewoon, omdat ik m’n leven deel) en toen reageerde Schwarzkopf met dat ze me wel een pakketje toe wilden sturen. Well: altijd welkom!

Ze stuurden me deze producten van de Schwarzkopf professional lijn en ik ben nog niet extreem enthousiast… Sorry!! Ik vind dat echt vervelend om te doen, maar ik wil wel eerlijk zijn. De tube shampoo zou volgens mij iets voor m’n haarkleur (toon) moeten doen, net als de grote pot, maar van allebei merk ik niet echt iets. De tone spray (op rechts) doet eigenlijk ook niet echt iets. En de haarolie, waar m’n haar zo naar snakt, vind ik eigenlijk te vet. Hij lost niet zo lekker op als een andere haarolie waar ik wel altijd fan van ben.

Mega jammer! Ik blijf het wel proberen om ook voor de langere termijn iets zinnigs te kunnen zeggen, maar tot nu toe doet ’t nog niet heel veel voor me.

schwarz

Vega rendang?
Yes en dan eindigen we met een ander tof nieuw product en dat is de vega rendang van Fair Trade. Ze hebben nu Jackfruit uit blik op de markt gebracht en die zou je, volgens Fair Trade Original, heel goed kunnen gebruiken voor rendang. Ik wil dit nog heel graag uitproberen, maar je hebt nog best wat ingewikkelde ingrediënten nodig, dus ik moet nog ff fatsoenlijk boodschappen doen. Ik zag ‘m in ieder geval al wel bij een andere foodblogger voorbij komen en die was enthousiast.

yack

Zo! Dat was de foodpost van de afgelopen tijd. De volgende editie komt waarschijnlijk online in april en dat is een prachtige tijd, want dan is het aspergeseizoen weer begonnen (en daar heb ik zo veel zin in). Ben benieuwd wat voor mooie producten er de komende tijd weer gelanceerd worden.

Eentje waar ik trouwens echt MEGA enthousiast over ben maar nog niet geproefd heb, is de samenwerking van Mora en de Vegetarische Slager voor vega kipkorns. IK WIL DIT ZO GRAAG. Maar ik heb nog geen goed moment gevonden om ze te proeven.

Dus, dat volgt ongetwijfeld snel.

De volgende foodpost ga ik schrijven vanuit mijn nieuwe huis in Haarlem en ik hoop dat alle pakketjes ook de weg naar m’n nieuwe huis gaan vinden, haha. Anders moet ik steeds op en neer naar Amsterdam om m’n verkeerd afgeleverde pakketten op te halen. Dus…

Ben jij een bedrijf en stuur je me wel eens iets toe? Vanaf 1 maart ontvang ik m’n pakketjes op een ander adres. Stuur me even een mailtje voor de adreswijziging! [email protected]

TOT SNEL!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

4 reacties op “FOODPOST #7: handig boek, geweldig servies, blije chocolade van HEMA en vega rendang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *