Kerst: Salade met biet, feta, witlof, rozijnen, walnoten en truffel (bijgerecht)

Joehoeeee! Jongens; het was helemaal niet de bedoeling om nog een bijgerecht voor Kerst met jullie te delen, maar ik maakte deze salade met restjes van allemaal kerstrecepten die ik nog in huis had en toen was het per ongeluk een vet heerlijke salade en nu moet jij het ook eten. Met Kerst. Of na Kerst, als je met allemaal restjes zit ;-). Het is een bijgerecht, een lunch of een chill voorgerecht. JIj mag het bepalen, tof he? 😉

Aan de slag!

Nodig voor 2 personen (bijgerecht): 1/2 stronk witlof – 1 diep bord vol met rode kool – paar blokjes feta – handje walnoten – scheutje truffelolie – 1 eetlepel truffelmayonaise – 3 gekookte bietjes

Snijd de rode kool en witlof allebei erg bij en meng door elkaar in een diep bord. Snijd de bietjes in blokjes en verdeel hier overheen. Meng de truffelmayonaise met een beetje water (ongeveer 1 eetlepel) en roer het goed door elkaar. Nu krijg je een soort truffel-dressing. Giet die over de salade en meng door elkaar.

Top dan af met walnoten, feta en een klein scheutje truffelolie. Dit maakt ‘m echt perfect af. Klaar! Enjoy!

total

Zoals ik al zei: ik vond het echt een super lekkere salade. Echt zo geweldig qua combinatie van dingen. En dat paarse maakt dat ‘ie echt super mooi op tafel staat deze Kerst. Dus: overall awesome, dit maal.

Wat denk je er van, deze Kerst? 😀 Ga je ‘m klaarmaken? Deel je foto dan met #GewoonWatIkDezeKerstEet!

Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.


1 reactie

Wendy -

Ik vind jouw maten zo grappig ‘één diep bord vol met rode kool’, uuhhhh ja! Sure. lol

Reageer ook