Vega pizza met paprika, champignons en KAAS

Hey you! Gisteravond heb ik lekker pizza gemaakt! Jemig, dat was lang geleden. Ik moet zeggen dat ik er echt al weken zin in heb, maar ik vind het toch altijd een beetje een gedoe om een perfecte pizza te maken; met zo’n perfecte dunne bodem. En ik had gisteravond ook gewoon echt geen zin om zo’n bodem zelf te gaan maken, maar dan weet je eigenlijk van te voren al dat het niet top wordt.

Ik zou je wel eens om hulp willen vragen… Wat vind jij nou de ideale perfecte dunne pizza bodem, die niet te veel werk kost? Ik heb dit keer gewoon zo’n kant en klare bodem van Napolina ofzo gekocht (gewoon bij appie), maar die is echt vrij slecht wel… Help!

Anyway; de pizza in z’n totaliteit was hartstikke prima en daarom deel ik het recept natuurlijk wel met liefde met je. Klaar voor? Let’s pizza!

Nodig voor twee personen: 2 bodems van Napolina – 2 eetlepels Ah basic pastasaus* – 1 rode paprika – 1 klein bakje gesneden champignons – 1 eetlepel oregano – 1 eetlepel kappertjes – 1 zakje strooikaas voor pizza – 1 bol buffelmozzarella – 1/2 rode ui

* die pastasaus van AH basic is echt een GEWELDIGE pizzasaus. Als pastasaus vind ik er niks aan, maar als beleg op je pizza is hij echt top. Aanrader!

Smeer de pizzabodems in met een lekkere laag pastasaus. Snijd de ui, paprika en champignons in plakjes/ringen en verdeel over de pizza’s. Scheur een bol mozzarella in stukjes en verdeel ook over de pizza’s. Top af met kappertjes, oregano en lekker veel strooikaas en bak de pizza’s dan voor 15-20 minuten op 180C. Enjoy!

Ik vond het al met al echt gewoon lekker (4 sterren!), maar ben wel nog steeds op zoek naar een goed idee voor een pizzabodem. Ik ben heel erg benieuwd naar jouw tips en zit er over te denken om er dan uiteindelijk een blog over te schrijven; met alle soorten pizzabodems (makkelijke) die je kunt gebruiken voor je pizza… Vinden we dat handig? Let me know!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

7 reacties op “Vega pizza met paprika, champignons en KAAS

  • Karlijn zegt:

    Dat uitroldeeg vind ik ook niet ideaal, zit toch n typisch smaakje aan en nogal flauwe tomatensaus. Maar af en toe wel leuk /lekker! De Aldi heeft lekkere voorgebakken bodems, met alleen tomatensaus, heb je ook van de ap ^^

  • Marjolein zegt:

    Ik heb gisteren het recept van de flammkuchen van Sabine van Oh my foodness als pizzabodem gebruikt, lekker dun! De helft van het recept voor 1 pizzabodem.

  • Marieke zegt:

    Ik gebruik meestal zo’n uitrol pizzadeeg (zegmaar net als croissantjes) van de appie waar al een potje tomatensaus bij zit. Deze goed uitrollen op een bakplaat, gaatjes erin prikken en even 5 a 10 minuten voorgaren in de oven. Daarna alles erop doen wat je lekker vindt en nog even minuut of 7 in de oven (afhankelijk van je toppings). Helemaal top!

  • Ik gebruik wel eens Libanees brood als pizzabodem, dat werkt ook heel goed! Qua structuur / dikte zit het een beetje tussen een pita en een tortilla in. Ze hebben ze hier bij de AH xl en bij de Jumbo, maar je kunt ook bij Turkse bakkers/supermarkten kijken!

  • Ik heb laatst zelf pizza gemaakt met een zakje pizzameel (?), te koop bij AH voor 1 euro! Ben even het merk vergeten maar het staat gewoon bij alle bakmixen. Supermakkelijk, alleen water en olie toevoegen, 10 minuutjes kneden (in een keukenmachine nog minder) en dat wordt vet lekker deeg wat je ook heel goed dun kunt uitrollen! Wat ik ook altijd top vind is mini-pizza’s maken op een doormidden gesneden pitabroodje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *