Video: Bonentosti met Herman den Blijker

Gesponsord – Hey allemaal! Tof dat je kijkt… Ehh, dat je weer meeleest! Ik heb zoiets tofs gedaan! Ik heb een tostivideo opgenomen met de enige echte Herman den Blijker! Je weet wel, die chef, die al een tijdje samen met HAK de boon groot maakt in Nederland. Samen hebben wij een tosti met bonen klaargemaakt en ik verklap nu alvast dat die echt GEWELDIG was. Maar ja, wat verwacht je anders als er een topchef komt koken in je kleine keukentje…

Je denkt misschien ‘Leo, een bónentosti?!’ en ik zal je eens uitleggen waarom we daar voor gekozen hebben. Een tijdje geleden vertelde ik je al over mijn doel om iedere week een keer bonen te eten; onder het mom ‘geen week voorbij zonder bonen erbij’. Omdat bonen rete voedzaam, lekker en makkelijk zijn. En daarom wilden we een bonentosti maken, om te laten zien dat bonen écht toegankelijk zijn en dus ook prima gebruikt kunnen worden bij zo’n makkelijk recept als een tosti.

Ben je inmiddels al een beetje benieuwd geworden naar de tosti en de video? Check ‘m dan hier of hieronder:

Om het nog even makkelijk te maken typ ik ook nog even het recept voor je uit:

Dit heb je nodig voor de bonenspread:
– 225gr HAK kidneybonen uit stazak
– 1 theelepel sambal
– 1 eetlepel zwarte olijven
– 1/2 theelepel komijnzaad
– een snufje cayennepeper

Dit heb je nodig voor de bonenbechamel:
– 370gr HAK witte bonen uit pot (met één pot maak je genoeg bonenbechamel om een week van te eten ;-))
– 100gr Grana Padano

Dit heb je nodig voor de rest van de tosti:
– 1 sneetje wit casinobrood
– komijnekaas
– nog 1 theelepel sambal
– 1/4 rode ui
– 1/4 tomaat

Bereidingswijze:
Toast een casinobroodje tussen een toaster of grill totdat hij mooi goudbruin en knapperig is. Smeer die dan in met 1 theelepel sambal. Maak in de tussentijd een bonenspread door de kidneybonen uit stazak van HAK in een maatbeker te gieten (rechtstreeks uit de zak te gebruiken) te pureren (met een staafmixer) met 1 theelepel sambal, de zwarte olijven, komijnzaad, cayennepeper en een beetje peper en zout. Smeer de bonenspread op de toast met sambal.

Snijd een uitje en de tomaat in hele dunne plakjes en leg ook die op de tosti.

Maak dan de bonenbechamel door de HAK witte bonen uit pot te pureren (met een staafmixer) met de parmezaanse kaas. Verhit dit eventjes in een pannetje op laag vuur, eventueel verdund met een beetje water. Verdeel de bonenbechamel over de tosti en top af met wat komijnekaas.

Bak de tosti af in een oven met bovenhitte (gewoon heel eventjes, totdat de kaas gesmolten is), of kies er net als Herman voor om een brander te gebruiken. Vet handig, haha! 😀 Klaar is je open bonentosti!

tosti

En lékker dat ik hem vond. Oh man, die bónenbechamel. Niet normaal hoor! Ik vond dat een beetje smaken naar het stukje gegrilde kaas dat vaak naast je tosti valt op je tosti-ijzer en dan dus helemaal heerlijk is. Echt verrukkelijk! En echt een saus met potentie ook, want dit kun je natuurlijk ook prima als lasagnesaus gebruiken, over je pasta gooien of lekker als groentesaus gebruiken. Krijg je mooi alle voedzame stoffen van de bonen binnen en het smaakt nog heerlijk ook.

Overigens kun je de bonenspread natuurlijk helemaal op jouw manier maken; kies een boon die je lekker vindt en pureer er lekkere dingen door. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen denken aan bruine bonen met zongedroogde tomaatjes, zwarte bonen met een rood uitje of misschien zelfs kappertjes met linzen. Het is jouw feestje!

Zie je nou, dat geen week voorbij zonder bonen erbij eigenlijk best makkelijk kan zijn?

Check voor meer inspiratie deze website of #bonenerbij op social media.

Ik ben heel benieuwd wat je van de video vond. Laat je het weten in een reactie hieronder of op YouTube? Thanks!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Video: Bonentosti met Herman den Blijker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *