Een soort Pad thai: noedels met kip en cashewnoten

Goedenavond lieve mensen! Gisteravond had ik zin in noedels en dook ik de keuken in voor een Aziatisch experimentje. Het plan was om gewoon wat dingen bij elkaar te gooien en dan wel te zien of het lekker zou worden en uiteindelijk bleek dat ik qua smaak een soort Pad Thai had gemaakt. En dat is gruwelijk tof, want Pad Thai is geweldig en ik heb nog geen goede bezorg-pad-thai gevonden in Amsterdam (als je er een kent die niet totaal naa rknoflook smaakt: let me know). Best wel chill als je het dan een soort van zelf maakt.

Qua ingrediënten heb ik er behoorlijk op los geëxperimenteerd, dus ik hoop dat als je het namaakt, dat het dan in de buurt van mijn smakelijke maaltje komt. Maar dat gaan we meemaken. Ik maakte het in ieder geval als volgt…

Nodig voor twee personen: 2 zakjes Amoy Straight to wok udon thick noodles (of andere dikke noedels, maar deze vind ik handig en lekker. Er zitten 2 zakjes in één verpakking)(gewoon van appie) – 200gr kipdijfilet – 400gr Chinese wokgroentes (paksoi, rode ui, Chinese kool, sugar snaps en tauge) – 1/2 flesje Conimex woksaus Lemongrass & chili – 1 scheut ketjap – een handje gezouten cashewnoten – 2 eieren – 1 eetlepel sesamzaadjes – 1 scheut Conimex wokolie

Doe een scheut olie in de pan en breek hier twee eitjes in. Roer dit rond totdat je roerei hebt. Snijd in de tussentijd de kippendijen in stukjes. Voeg de kippendijen toe aan de pan met ei en laat dit in een minuut of 6 bijna gaar worden, al roerend.

Voeg dan de groentes, cashewnoten en sesamzaadjes toe aan de pan en bak dit een minuut of 5 mee. Doe er dan de woksaus met lemongrass smaak bij en breng het verder op smaak met een beetje ketjap en eventueel nog wat wokolie. Laat alle smaken lekker met elkaar mengen en laat het een tijdje op het vuur staan. Voeg ook de noedels er aan toe; als je kiest voor die variant die ik beschrijf in de ingrediëntenlijst, dan hoef je ze niet voor te koken. Geniaal. Daardoor wordt dit een eenpansmaaltijd en dat is TOP, want het scheelt afwas. Chill!

Na een minuut of 20 (totale bereidingstijd) is je maaltijd wel klaar en is het tijd om aan tafel te gaan. Welkom in Thailand <3

noedels2

Ik vond het echt een héle lekkere maaltijd en heb er eerlijk gezegd nu alweer zin in, terwijl ik het gister nog heb gehad. Jan moest ook na mij nog eten en ik heb echt de grootste moeite gehad om niet ook zijn portie op te eten. Wel moet ik zeggen dat ik de sugarsnaps in de Chinese groentemix een beetje overbodig vond. De rest was heerlijk!

Oh en ik moet toegeven dat ik een of andere gekke speciale ketjap van de toko heb gebruikt; die had ik toevallig nog staan. Maar ik dénk dat je met normale ketjap ook wel tot een succesvol geheel komt. SUCCES! En laat vooral even weten of je het lekker vond! 😀

Ik zou het knettervet vinden als je mijn boeken kocht
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “Een soort Pad thai: noedels met kip en cashewnoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *