5x super lekkere pannenkoeken

Door Elske – Pannenkoeken, wat een haat en liefde verhouding heb ik met die dingen. It’s complicated is de beste manier om onze relatie te beschrijven. Liefde omdat ik ze gewoon geweldig vind; je kunt er alles op doen wat je lekker lijkt. Geen combinatie is te gek. In ieder geval, niet voor mij. De haat ontstaat wanneer ik mij weer eens misselijk heb gegeten in pannenkoeken. Sommige mensen zullen zeggen dat deze misselijkheid door mijn gekke combinaties ontstaat. Ik negeer deze mensen, want ik heb altijd het gevoel dat ik vrij fantastische combi’s kan verzinnen. Misschien dat dit reden is waarom ik mij altijd misselijk blijf eten… Who knows. In ieder geval: Gewoon wat een studentje s avonds eet staat vol met overheerlijke recepten voor pannenkoeken. Waar je zeker weten niet teleurgesteld door zult worden en je er misschien wel te veel van eet. Ik zeg niets…

Pannenkoeken van karnemelk
Eet deze pannenkoeken als ontbijt, lunch of lekker tussendoortje. Het fijne aan het gebruiken van karnemelk is dat de zuren in de melk je beslag extra luchtig maken. Ideaal!

Pannenkoeken van karnmelk met vanille en stroop. JUM!
Pannenkoeken van karnmelk met vanille en stroop. JUM!

Pannenkoekentaart met gegrilde paprika, spinazie, ricotta, mozzarella en meer 
Heb je zin in hartige pannenkoeken, maar wil je niet de standaard kaas en/of spek? Dan raad ik je deze taart van harte aan :). Een heerlijke combi van pannenkoeken en hartige ingrediënten. Op een stapel gepresenteerd, zodat het snijden ook nog makkelijk gaat. Hij duurt wel ietsjes langer dan de normale pannenkoek die je zo uit de pan vist en op eet. De pannenkoekentaart gaat namelijk even in de over. Maar de heerlijkheid die je uiteindelijk op tafel zet is het wachten meer dan waard.

Pannenkoekentaart met gegrilde paprika, spinazie, ricotta, champignons, mozzarella en courgette.
Pannenkoekentaart met gegrilde paprika, spinazie, ricotta, champignons, mozzarella en courgette.

Pannenkoeken van bierbeslag
We hadden het net al even over het toevoegen van karnmelk i.p.v. gewone melk aan het beslag. Maar waarom geen bier gebruiken als dat ook kan? Student of niet, je hebt vast wel ergens een flesje bier staan. Voor dit recept heb je letterlijk maar twee ingrediënten nodig dus lekker makkelijk (en niet zo voedzaam maar daar hebben we het verder niet over). Check deze rakkers hierrrr.

Pannenkoeken gemaakt van bier check je hier!
Pannenkoeken gemaakt van bier check je hier!

Pannenkoeken met brie, spinazie, noten, honing en champignons
Heb je zin in een vega-maaltje maar weet je niet wat je maken moet? Deze pannenkoeken zijn een ultiem goed idee! Brie, noten en honing samen zijn een super fijne combinatie; probeer maar eens op een pizza of wrap. Maar eerst op pannenkoeken. Met champignons en spinazie. Deze om precies te zijn!

Vega pannenkoeken met brie, spinazie, noten, honing en champignons
Vega pannenkoeken met brie, spinazie, noten, honing en champignons. Lekkerrrr!

Toetje: pannenkoeken met aardbeien, poedersuiker en limoen sorbetijs
Gebruik dit recept als toetje. Of vervang het ijs door kwark en eet het als ontbijt. Lijkt me ook heerlijk! In ieder geval, heb je door het maken van bovenstaande recepten nog een aantal (of gewoon één) pannenkoek over? Maak dan deze topper!

Pannenkoeken zijn ook prima als toetje. Met aardbei, poedersuiker en limoen sorbetijs :)
Pannenkoeken zijn ook prima als toetje. Met aardbei, poedersuiker en limoen sorbetijs 🙂

Pannenkoeken als ontbijt, als lunch of als avondeten. Het kan allemaal en we krijgen er nooit genoeg van:) Welke ingrediënten voeg jij het liefst toe aan je pannenkoeken(beslag)?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Volg gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

 

6 reacties op “5x super lekkere pannenkoeken

    • Haha, bijv. geitenkaas, spek en dadels? of gewoon courgette met kaas en dan curry er overheen! of knoflooksaus. Maar de appel-kaneel-rozijnen blijft ook favoriet.. of chocoladepasta/hagelslag met banaan! Hahah.. en zo kan ik nog wel even door

      • Oja, banaan-chocopasta of pannenkoekenstroop-kaneelsuiker of hagelslag-chocopasta-banaan (of zonder banaan)…
        Of champignon-ham-kaas (in een restaurant, die zijn dan veeel te groot zeg maar)
        En appel-suiker-kaneel-stroop-rozijn is ook een favorietje hier
        chocopasta-banaan doet t ook goed op een rijstwafel (of 3) als tussendoortje, evt. met hagelslag erbij 🙂

      • Jaaaaa, ik heb mijn mede pannenkoeken lovers gevonden hoor 😀 En klopt helemaal Dorien, de combi chocopasta-banaan op een rijstwafel is goddelijk <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *