Groene curry met kabeljauw, snijbonen en zelfgemaakt naanbrood van 2 ingrediënten

Gesponsord – Hallo allemaal! Het is echt drie eeuwen geleden dat ik een groene curry maakte, maar deze week was het toch echt weer eens tijd. Ik had zin in écht Aziatisch, maar ben nog steeds niet echt een pro kok, dus gebruikte gewoon een pakje. En wel de Thaise Groene Curry Paste van Conimex, want die smaakt écht alsof je in Thailand bent. Nice!

Het recept van vandaag is makkelijk, snel, voedzaam én lekker en ik ga je nu vertellen hoe je het klaarmaakt. Let’s curry!

Nodig voor twee personen: Conimex Thaise Groene Curry Paste – 2 kopjes witte rijst – 250gr kabeljauw – 300gr snijbonen – 400ml kokosmelk

Doe 200ml kokosmelk en 200ml water in een kookpan en zet op het vuur. Doe hier twee kopjes witte rijst in en breng aan de kook. Roer in de pan zodat de melk niet aan de bodem van de pan aankoekt. In een minuut of 10 is je rijst gaar en kun je het afgieten.

Kook de snijbonen 5 minuten in een andere pan. Verhit nog een pan op het vuur en bak daarin de kabeljauw totdat deze een beetje uit elkaar begint te vallen. Voeg dan de snijbonen bij de kabeljauw en roer hier de Thaise Groene Curry Paste van Conimex doorheen. Voeg 200ml kokosmelk en eventueel wat water toe en laat de curry 2-3 minuutjes zachtjes doorkoken.

Serveer de curry in een diep bord en serveer de kokosrijst on top.

close2

Het is lekker om je curry te serveren met wat naanbrood. Dit kun je heel makkelijk zelf maken met volle yoghurt en zelfrijzend bakmeel.

Doe wat zelfrijzend bakmeel in een beslagkom en giet er een klein beetje yoghurt bij. Roer dit door elkaar tot een deeg dat niet heel erg meer aan je handen blijft plakken. Doe rustig aan met de yoghurt en voeg het gewoon beetje bij beetje toe.

Zodra je een ‘droog’ deeg hebt kneed je er balletjes van en die rol je zo plat mogelijk uit met een deegroller. Bestuif je werkblad ook even met wat meel, anders is de kans dat het blijft plakken toch vrij groot.

De platte deegplakken bak je in een pan met olie tot naanbrood. Je kunt er nog wat kruiden overheen strooien, zoals bijvoorbeeld grof zeezout, komijnzaad of koriander. Serveer het naanbrood bij je curry en klaar is je maal!

overall2

Super simpel en binnen 20 minuutjes op tafel. Bovendien vond ik de curry pasta van Conimex écht heel erg authentiek smaken. Je proeft ontzettend goed de citroengras en gember en dat vond ik echt heer-lijk. Dit moet wel van goede ingrediënten gemaakt zijn. Love it!

Oh en qua pittigheid vond ik de curry goed te doen. Bonustip: mocht je nou niet zo van pittig houden, dan is die kokosrijst echt een uitkomst; als je dat er lekker doorheen roert wordt de smaak iets milder. Mjam!

Kortom: een heerlijk maaltje. En goed nieuws, want Conimex heeft ook nog een Thaise Rode Curry Paste, een Paste voor Massaman Curry, Laksa Curry Paste en Groenten Curry Paste. Ik weet zeker dat die hier binnenkort op ’t menu staan.

Hoe maak jij je curry het liefst klaar? Deel je recept hieronder! Mag met en zonder pakje. Ik ben benieuwd! 😀

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


6 reacties op “Groene curry met kabeljauw, snijbonen en zelfgemaakt naanbrood van 2 ingrediënten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *