Hotspot: verrukkelijk vis eten bij Pesca (Amsterdam)

Oooooooh mensen. Ik heb gisteravond zoooooo lekker gegeten. Superlatieven gaan je om de oren vliegen in deze blogpost, want man, wat ben ik enthousiast.

Sinds kort heb ik forever zin in oesters en champagne en vriendin Laura voelde daar gisteravond ook wel wat voor. In mijn zoektocht naar een goede plek om oesters te eten in Amsterdam, kwam ik Pesca tegen. Toevallig had ik van dit visrestaurant op de Rozengracht nog een uitnodiging in een inbox hangen om eens een hapje te komen eten en dus schoven Laura en ik er gisteravond aan tafel. En ik wilde niet meer weg. WAT IS DIT FANTASTISCH. Ik ga je uitgebreid uitleggen waarom jij hier ook echt (echt!) naartoe moet.

Het concept van Pesca is helemaal leuk; bij binnenkomst hang je je jas weg en krijg je meteen een drankje: cava of bier. Vervolgens word je begeleid naar ‘de vismarkt’. Ook wel het ’theatre of fish’ (zie foto hierboven). Hier vind je -net als op de markt- een flinke hoeveelheid vis uitgestald en maak je je keuze voor wat je die avond wilt eten. Vriendelijk personeel helpt je in je selectie; vertelt je over hoe de vis wordt bereid, geeft je advies over de hoeveelheid die je wilt eten, geeft tips wat je écht eens moet proberen.

Wij lieten ons verrassen; we lieten de keuze voor de vis helemaal over aan de vriendelijke vismeneer. Hij adviseerde ons sowieso de oesters te nemen, daarna calamares, zeker ook de signature dish zeebaars te proberen en uit onze comfortzone te gaan met de vin van een rog. Ik zeg: let’s go!

De volgende stap -nog voordat je aan tafel gaat- is drank uitzoeken. In een tof ingericht hoekje kun je kiezen uit verschillende wijnen (voornamelijk per fles) en speciaalbiertjes. Wij dronken er de Verdejo (huiswijn) en die was echt heel erg lekker. Echt héél erg lekker. Alleen voor deze wijn zou ik al terug gaan.

pescawijnen

Vervolgens mochten we aan tafel. Pesca is een gezellig restaurant met een wisselend publiek; van hippe meisjes in een hoekje en een 65+ stel op een tweetje, tot een grote familie inclusief kids aan een grote tafel in het midden.

In inrichting is er ook tof; je kijkt vanaf alle plekken in het restaurant de ‘open’ keuken in en ziet zo de chefs hard zwoegen op jouw lekkere visje. Voor de keuken staat een soort bar waar je je gerecht op kunt halen zodra deze klaar is en je buzzer afgaat. Verder is het een plek met donkere meubels, een prachtige visgraatvloer (oog voor detail 😉 en tafels in verschillende groottes; van ronde tafels voor vier personen, tot een lange tafel in het midden waar je met een hele grote groep of allemaal verschillende duo’s kunt eten. Al met al is het er erg gezellig!

pescainrichting

En dan het eten… Als voorgerecht aten wij oesters, omdat we daar INTENS veel zin in hadden. En man, we werden niet teleurgesteld. De oesters waren echt perfect van smaak: ZO lekker. Erbij zat een tubetje met een gele crème van kruisbes (super zoet, al zou je dat niet denken), een vinaigrette (dat rode goedje) en pipetjes met citroensap. Leuk gedaan en echt totaal verrukkelijk.

oesters

Na de fantastische oesters kregen we een flinke portie calamares, gepaneerd in bloem (alleen dat) en eventjes gefrituurd. Nou, ik kan je vertellen dat ik normaal niet echt sta te springen om gefrituurde calamares (ook wel kauwgom), maar dit was echt amazing. Zo mals, zo lekker van smaak, zo verslavend heerlijk. We aten bijna het hele bord leeg. En dat was me toch een portie!

calamaris-pesca

Ons volgende gerecht was de vin van een rog. We hadden allebei nog nooit rog gegeten, dus ik vond het wel tof om dat eens te proberen. De rog was súper lekker van smaak en vooral zó lekker bereid; met een puree van aardappelen die gekookt waren in caviahooi (hoe verzin je het) en hazelnoten die bijna gekarameliseerd smaakten. Jeeeeemig: wat lekker.

rog

En toen moesten we het hoofdgerecht nog krijgen. Het personeel had ons verteld dat de zeebaars de signature dish van het restaurant was, dus dat wilden we graag zelf uitproberen. De zeebaars werd klaargemaakt op de green egg en dat proef je in alles. Wat verrukkelijk! Er zat een overduidelijke rooksmaak (houtskool) aan, maar eentje die niet te overheersend was. Bovendien was de vis fantastisch mals en sappig. Mennnn. Superlatieven tekort!

visje

Bij de zeebaars kregen we nog echt goede frieten met fan-tast-tische mayonaise (volgens mij een soort citroenmayonaise) en een courgette gevuld met bonen en een gruwelijk kruidenmengsel (dukka).

courgettepesca

Ja jemig, ik weet gewoon niet hoe ik precies in woorden moet uitdrukken hoe lekker ik het vond. Super lekker dekt de lading niet. Het was echt een feestje en ik ga hier nog véél vaker naartoe. En ik hoop jij ook. Wat een vette aanrader en aanwinst voor de stad is Pesca. Echt, echt echt!

Dolgelukkig liepen Laura en ik na anderhalf uur weer het restaurant uit. Onze rekening was €80 (super betaalbaar voor zo’n goed diner incl. 4 drankjes)  en dat heb ik er volledig voor over (hoewel wij dus niet hoefden te betalen). Lau en ik concludeerden allebei dat we hier zeker nog eens naartoe gaan. Overigens is het ook een perfect restaurant om met een date naartoe te gaan. TOP! 😀 😉

Waar wacht je nog op? Reserveren kan HIER.

*goed om te weten: wij hoefden niet te betalen aan het einde van de avond, maar dat betekent nooit dat ik daarom positief moet schrijven over het restaurant. Ik schrijf alleen positief als ik dat echt ben, rekening betaald of niet ;-).

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

11 reacties op “Hotspot: verrukkelijk vis eten bij Pesca (Amsterdam)

  • Jos Hupperetz zegt:

    Wij (mijn vrouw, zoon en ik) waren er afgelopen zaterdagavond, en we betaalden zelf, dus objectief 😉 Alle superlatieven zijn absoluut waar. Het is gewoonweg G E W E L D I G. Een bijzonder concept, super vriendelijk personeel en fantastisch eten. Nog nooit heb ik ergens vis gegeten die zo heerlijk bereid is, heel vers en bijzondere sauzen. Oesters en zeebaars hadden wij ook en die waren inderdaad overheerlijk. Daarnaast haden we nog een rode poon die ook voortreffelijk smaakte.
    Kortom een echte aanrader.

  • Elsbeth zegt:

    Lekker he? Als ik zie wat jij allemaal gekregen hebt, heb ik een beetje de indruk dat jouw rekening niet klopt. Wij schrokken namelijk best wel van de rekening en hadden echt veel minder eten dan jij, namelijk fish & chips en ook de zeebaars en een flesje wijn. De porties waren erg groot, dus een volgende keer bestellen we minder. En de wijnen zijn redelijke aan de prijs: goedkoopste fles is 24 euro geloof ik. Wij waren dus ruim 100 euro verder en vonden dat dan weer best duur. Maar wel heel lekker en gezellig!

  • En als je gratis en op uitnodiging eet, hoe objectief is dit artikel dan? Aangezien er steeds meer reclame op deze blog verschijnt betwijfel ik de objectiviteit een beetje.

    • Ik schrijf er alleen over als ik er enthousiast over ben 😉 Ik word wel vaker ergens uitgenodigd, maar lang niet altijd schrijf ik er dan over! En hoe objectief is een blog uberhaupt? Het staat vol met mijn mening, haha. Overigens is dit geen reclame, maar gewoon mijn oprechte enthousiasme! Ik hoop dat dit wat meer duidelijkheid schept 🙂

  • Dit klinkt echt fantastisch, hier wil ik sowieso snel eens naartoe!
    Ik vraag me alleen af, hoeveel zouden jullie hypothetisch hebben moeten betalen? Voor studenten wel handig om van tevoren te weten wat je ongeveer kunt verwachten qua prijsklasse 😀

    • Ja ik wilde het erbij zetten, maar ik heb echt geen idee omdat de prijzen per gram zijn en ik geen idee heb hoeveel gram we hebben gegeten… Echt GEEN idee dus 🙁

    • Hoi Britt, ik heb inmiddels de rekening onder ogen gekregen en wij waren €80 kwijt voor dit hele diner 4 drankjes. Toch nog best wel betaalbaar voor wat je krijgt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *