Pasta met geitenkaas, gehakt, spinazie, paprika en pijnboompitten

Goedemorgen leuke mensen! Ergens deze week kookte ik een intens lekker maaltje. Ik weet niet meer wanneer (#intensedrukte), maar ik weet dat het goed was én ik heb er foto’s van en dat betekent maar één ding: hier is het recept.

Nodig voor twee personen: 300gr half om half gehakt – een scheutje tomatensaus – 1 geitenkaas met honing (één zo’n ronde schijf) – een paar handen verse spinazie – 1 eetlepel pijnboompitten – een beetje oregano – penne – 1 rode paprika – eventueel extra honing

Bak het gehakt rul in een pan. Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg toe aan de pan met gehakt. Voeg ook de spinazie stap voor stap toe zodat die kan slinken. Strooi er wat peper, zout en oregano over. Doe er dan een klein beetje tomatensaus bij, zodat het niet zo’n droge toestand blijft. Kook in de tussentijd in 8 minuten je penne beetgaar.

Meng de penne met de pasta en doe alles in een ovenschaal. Top af met brokken geitenkaas, pijnboompitten en schenk er eventueel nog wat honing over. Zet dit een paar minuutjes (10?) in de oven, zodat de geitenkaas nog zachter wordt. Schep bij het opdienen de pasta door elkaar.

Het ziet er níet uit, maar deze pasta is echt bijzonderrrrrr lekker. Vet geslaagd, woehoe!

Zou jij nog iets aan het recept aanpassen of het precies zo klaarmaken? Anyhow: EETSMAKELIJK!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

4 reacties op “Pasta met geitenkaas, gehakt, spinazie, paprika en pijnboompitten

  • Ipv tomatensaus, heb ik eerst wat snoeptomaatjes geplet en icm knoflook en ui gefruit. Daarna afgeblust met een scheut sherry. Tevens later een beetje kookroom toegevoegd voor de smeuïgheid.

  • Liesbeth zegt:

    Werkelijk waar heerlijk! Heb gekozen voor olijfolie optie omdat ik de tomatensaus vergeten was te kopen (domdom), maar het smaakte super =)

  • Als je het niet te droog wilt hebben moet je ipv tomatensaus een scheut olijfolie er overheen gooien. Ik ben nu als au pair in italie en hier doen ze dat over alles en sowieso alle pasta heen ook zodat het geen grote kleefboel wordt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *