Luxe: In de pan gebraden kippenbout met paprika’s, rozijnen en rode wijn, met couscous, spinazie en feta

Joehoi! Ik kondigde in mijn vorige blogpost over m’n afgelopen week al aan dat ik gisteravond heerlijk luxe voor mezelf heb gekookt. Ik had zin om mezelf te verwennen en om lekker in de keuken te staan en dus maakte ik een in de pan gebraden kippenbout. Goddelijk lekker! Dit was de tweede keer dat ik ’t zo klaarmaakte en het lukte weer perfect, dus het recept dat je hieronder leest, is gewoon een succes en niet een toevallig-1-keer-goed-gegaan (ik kan het zelf bijna niet geloven, dat ik zoiets succesvol heb verzonnen en klaar kan maken, maar als ik het kan, kan jij het dus ook :D). Jeeeeej! Lees door voor goddelijke kip!

Nodig voor één persoon: 1 kippenbout – 1 kleine rode paprika – 1 kleine gele paprika – een handje rozijnen – 1 glas rode wijn – 1 tablet groentebouillon – een beetje honing – 60gr couscous – een handje rauwe spinazie – wat feta – een braadpan!


Maak olijfolie heet in een braadpan. Leg daar je kippenbout in en schroei dicht aan beide kanten. Hij mag zelfs al een beetje goudbruin worden. Voeg vervolgens de in grove stukken gesneden paprika hier ook aan toe en laat even bakken. Doe er de rode wijn bij, samen met de bouillon die je verkruimeld en wat water. Laat dit vervolgens op zacht tot middelmatig vuur lekker pruttelen. Het pruttelen duurt in totaal toch wel een uur, maar je kijkt regelmatig even in de pan hoe het gaat en om de kip om te draaien. Ergens halverwege voeg je ook nog wat honing en de rozijnen toe. En als de saus opdroogt, voeg je opnieuw wat water of wijn toe, zodat het blijft pruttelen. Pas op het laatst mag de saus indikken en de kip nog een beetje knapperig bakken. De paprika’s en rozijnen zijn inmiddels helemaal zacht.

Ondertussen maak je de couscous (even groot laten worden in kokend water) en snij je de rauwe spinazie in fijne stukjes. Meng de spinazie met de couscous, leg de kip erop, giet de saus met paprika’s en rozijnen erover en top af met wat feta.

En dan? Dan ga je heel erg lekker eten.

Een veel te luxe, met veel te veel ingrediënten en te lang in de keuken staan, recept, maar wel alle moeite waard. En joh, op een zondag heb je hier echt wel een keertje tijd voor! Dikke aanrader, deze kip:).

PS: dit is een variant op het recept hier linksonder, waarbij je de honing achterwege laat en je de rozijnen vervangt door gedroogde abrikozen!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


5 reacties op “Luxe: In de pan gebraden kippenbout met paprika’s, rozijnen en rode wijn, met couscous, spinazie en feta

  • Ik heb dit gisteren gemaakt, met grote kippenpoten ipv kippenbout, daardoor duurde het niet zolang! En het bleek dat het ook prima werkt in een pan met een deksel erop, maar het was heerlijk! Mijn nieuwe lievelingsgerecht!

  • Oeeeeh i love vijgen! Maak er een sneetje in en vul die met ene lekkere kaas (gorgonzola, mozzarella, geitenkaas) en dan eventjes in de oven om de kaas te smelten. ik beloof: goddelijk!

    Maar je kunt ze ook heel goed door muffinbeslag of cakebeslag doen en dan meebakken!

  • Lieneke zegt:

    Ziet er super delish uit!! Vraagje, ik heb nog gedroogde vijgen in huis maar geen flauw idee wat ik daar mee kan maken… Heb jij suggesties?! Alvast bedankt!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *