Biefstuk met rucola en een dressing van limoen, tijm, rozemarijn en knoflook, met Parmezaanse kaas en raspatat

Dag kinders! Gisteravond heb ik erg lekker gegeten. Toch wel een beetje luxe, of nouja, echt niet ordinair, maar wél vrij simpel. Maar je moet wel net alle ingrediënten in huis hebben, anders moet je duizend kruiden kopen die vervolgens weer weken liggen te verpieteren in de koelkast, of voor eeuwig in je kruidenrekje staan. Anyway. Ik maakte de kruidige biefstuk die ik op de blog van Chickslovefood tegen kwam (hier het originele recept). Ik maakte het wel nét iets anders klaar, maar de inspiratie kwam totally van hun. En ik at er raspatat bij, te lekker! Nog nooit vond ik een goed raspatatadres in Amsterdam en nu kan ik ’t gewoon lekker zelf maken, omdat het sinds kort in het vriesvak ligt! Jeeeeeeej! Dus, benieuwd naar het receptje voor een heerlijke biefstuk met rucola en dressing, met raspatat? Lees door!

Nodig voor één persoon: 1 biefstuk (ik had die van AH Excellent en die was echt ge-wel-dig) – zonnebloemolie – peper – 1 theelepel gedroogde tijm – 1 theelepel gedroogde rozemarijn – 1 teen knoflook in plakjes gesneden – 1 handje rucola – één kneep limoensap – raspatat – wat Parmezaanse kaas

De raspatat verdeel je over een bakplaat met bakpapier en gaat 15 minuten op 220C in de oven. Halverwege een keertje keren. De biefstuk haal je een halfuur voor je gaat koken uit de koelkast, en laat je op kamertemperatuur komen. Vervolgens kruid je ‘m met peper aan beide kanten. Laat een flinke scheut zonnebloemolie heet worden in een pan (goed heet!). Leg daar vervolgens je biefstuk in en braad ‘m steeds 12 seconden per kant. Als je houdt van een rare biefstuk, keer je ‘m 8 keer die 12 seconden. Hou je van medium, dan doe je het ongeveer 15 keer. Ook dit is een tip van Chickslovefood. En het werkt! Ik deed ‘m ongeveer 15 keer keren en m’n biefstuk was verrukkelijk. Dan haal je de biefstuk uit de pan en laat je ‘m even rusten in aluminiumfolie (helemaal dichtvouwen), een paar minuutjes. In de olie die nog in de pan zit, doe je dan je knoflook, tijm, rozemarijn en limoensap. Zet het vuur zachtjes en beweeg je pan een beetje, zodat alle smaken mooi worden opgenomen in de olie. Leg een pluk rucola op je bord, doe de biefstuk er op, leg er raspatat naast en giet vervolgens de olie over de biefstuk en rucola. Laat de tenen knoflook maar gewoon lekker in de pan liggen. Strooi vervolgens nog een beetje peper over je biefstuk en wat zout over je biefstuk én over de raspatat, en top alles af met Parmezaanse kaas. En dan ga je vetttttttttt lekker eten.

Ik vond het verrukkelijk! Had mijn dressing wel iets te zuur gemaakt, ook omdat de Parmezaanse kaas ook al enigszins zurig is. Maar oh oh oh wat was dit heerlijk. Standaard eet ik m’n biefstuk met champignons, maar dit was weer heel iets anders en echt heel lekker.

Hoe eet jij je biefstuk altijd?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


12 reacties op “Biefstuk met rucola en een dressing van limoen, tijm, rozemarijn en knoflook, met Parmezaanse kaas en raspatat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *