KERST: Voorgerechtje: Pangasiusfilet in Parmaham met sterrentoast op een bedje van romaatjes en basilicum, met pesto

Goedenavond! Vanavond heb ik mijn eerste voorgerechtje uitgeprobeerd voor KERST! 😀 Zoals jullie van me gewend zijn is het makkelijk en amateur-kok proof, maar het ziet er wel erg leuk uit. Ik maakte pangasiusfilet in Parmaham met sterrentoast op een bedje van romaatjes en basilicum, met pesto. Overigens kun je dit ook prima klaarmaken als hoofdgerecht (klik!).

Je neemt een klein stukje pangasiusfilet (ontdooid) en vouwt er een plakje parmaham omheen. Maak tegelijkertijd de sterrentoast door casinobrood in te smeren met tomaat (uitknijpen), olijfolie, een teen knoflook en peper&zout en snij de toast in de vorm van een ster (of een kerstboom), door middel van een vooraf uit papier geknipte vorm. Doe de pangasiusfilet (in de ovenschaal) en de toast (op het rooster) 15 minuten op 180C in de oven. Ondertussen snij je per persoon twee romaatjes in fijne plakjes en leg je deze op de borden klaar. Strooi er wat verse basilicum overheen. De pesto maak je door pijnboompitten te staafmixeren met parmezaanse kaas, olijfolie en verse basilicum. Voor de goeie verhoudingen kun je hier kijken. Ik deed er wel wat extra olijfolie doorheen, zodat de pesto lekker dun was en ik ‘m goed over het bord kon verdelen (met een lepeltje). Na 15 minuten in de oven, leg je de sterrentoast op de romaatjes, daarop de vis en top af met een blaadje basilicum. De pesto smeer je als een echte chef-kok over je bord en KLAAR!

Een vrij simpel maar ONTZETTEND lekker voorgerecht. En ’t ziet er bestwel leuk/indrukwerkkend uit, toch?

Binnenkort ga ik meer Kerstgerechten maken en online zetten. Ik heb voor ’t gemak maar de label ‘Kerst‘ toegevoegd aan de rechterkant; dan kun je tzt snel alle Kerstgerechten vinden. Stay tuned!

Misschien vind je dit ook lekker:


3 reacties op “KERST: Voorgerechtje: Pangasiusfilet in Parmaham met sterrentoast op een bedje van romaatjes en basilicum, met pesto

  • Wauw, jij bent echt geniaal! Dit ziet er super lekker uit 🙂 Verzin je echt alles helemaal zelf? (Ook als dat niet zo is..super!)

    – oeps, vet enthousiaste reactie. Maar van dit recept word ik gewoon enthousiast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *