Vega: Quinoa met cherrytomaten, zongedroogde tomaat, basilicum, Grano Padano en feta


En dan zoals beloofd nog het blogje van woensdagavond. Ik at quinoa, naar een recept van een vriendin. En geloof me, toen ik naar de AH ging om boodschappen te doen, wist ik ook nog niet wat quinoa in godsnaam was. Gewapend met een iPhone met Google afbeeldingen (ik wist namelijk ook niet hoe het er uit zag of hoe ik het moest uitspreken) vroeg ik aan een jong vakkenvullertje waar de Kwiena stond. Hij keek me aan alsof hij niet begreep wat ik zocht en dat was ook zo. Ik wist het zelf eigelijk ook niet. Na bloed, zweet en tranen kwam de winkelmanager erbij en die heeft me keurig geholpen aan mijn quinoa (gewoon van Lassie). En toen moest ik ’t nog klaarmaken…

Je kookt de quinoa 8 minuten volgens de verpakking, maar bij mij duurde het toch wel 10 tot 15 minuten. De ‘zaadjes’ veranderen van hoe ze er uit zien en al het water uit de pan moet worden opgenomen (zie verhoudingen pak). Ondertussen bak je een uitje glazig en voeg je daar gehalveerde cherrytomaatjes en zongedroogde tomaten aan toe. Laat dit lekker pruttelen en schep het door de quinoa als die gaar is. Strooi er Grano Padano overheen en schep er verse basilicumblaadjes doorheen. Tenslotte top je af met fetakaas.

Het was echt onwijsssss lekker. Veel ingrediƫnten, dat wel, maar al met al weinig werk. En volgens mij is quinoa gezond. Dus ik heb genoten:)

Quinoa heeft niet bijster veel smaak (mijn vriendin vindt dat het naar aarde smaakt) en ik vond het vergelijkbaar met couscous of risotto. Maar dan een beetje knapperiger.. Btw, ik hoor net dat je het uit moet spreken als Kienwa. Best makkelijk. Anyway, dat was ‘m voor vandaag! Byebye

Misschien vind je dit ook lekker:


5 reacties op “Vega: Quinoa met cherrytomaten, zongedroogde tomaat, basilicum, Grano Padano en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *